Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradnja ceste Zabok-Krapina početkom iduće godine

Krapinsko-zagorska županija uputila je sredinom prošlog mjeseca Hrvatskim cestama upit o tome da li se pripremne radnje


Krapinsko-zagorska županija uputila je sredinom prošlog mjeseca Hrvatskim cestama upit o tome da li se pripremne radnje za izgradnju spojne ceste Zabok (D24) – Krapina (D1) odvijaju u skladu s ranije dogovorenim zaključkom izgradnji ceste.

U odgovoru pristiglom od Hrvatskih cesta kaže se da je izvršeno usklađenje postojećeg idejnog rješenja s prostorno-planskom dokumentacijom i projektnim zadatkom Hrvatskih cesta, te da je na temelju usvojenog projektnog rješenja u tijeku izrada studije o utjecaju na okoliš.

Studija će biti dovršena u siječnju iduće godine te će potom biti predana u postupak usvajanja koji provodi Stalna komisija za ocjenu studija o utjecaju na okoliš magistralnih cesta i autocesta s pratećim objektima u RH pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Podsjetimo, na sastanku predstavnika naše županije u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka početkom godine donijet je zaključak da je sukladno odluci Vladinog povjerenstva za građenje javnih cesta i industrijsko-poduzetničkih zona postignuta suglasnost da Hrvatske ceste temeljem idejnog rješenja Krapinsko-zagorske županije odmah pristupe svim pripremama za izgradnju spojne ceste s očekivanim rokom početka radova u prvoj polovici 2007. godine u kontinuitetu izgradnje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook