Prethodni članak
Sljedeći članak

Kradljivac Audija A6 upao u zasjedu

Osječanin Stipe K. (26), koji je 2. prosinca ukrao skupi Audi A6 TDI s prikolice teretnjaka parkirane ispred krapinske p


Osječanin Stipe K. (26), koji je 2. prosinca ukrao skupi Audi A6 TDI s prikolice teretnjaka parkirane ispred krapinske poslovnice Fine, uhićen je i sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Kradljivac Audija otkriven je zahvaljujući tome što je telefonskim nazivanjem vlasnika Romea D. (43) iz Zadra od njega iznuđivao novac kako bi mu vratio skupi auto.

Krađu je prijavio vozač šlepera šibenskog poduzeća, inače u vlasništvu samog Romea D., 2. prosinca oko 9 sati ujutro, nakon čega je krenula istraga. Očevidom je utvrđeno da je nekoliko sati prije prijave, oko 5 ujutro, vozilo skinuto s prikolice teretnog automobila na kojem je lopov razbio staklo ispred suvozačeva sjedala i uzeo kontaktni ključ iz ladice.

Lakovjerni lopov počeo je vlasnika nazivati na mobitel dan kasnije, tražeći u zamjenu nekoliko tisuća eura. Ogorčeni vlasnik iznudu je odmah prijavio i podnio kaznenu prijavu protiv tada nepoznatog počinitelja koji je, međutim, već istog dana identificiran. Nakon policijskih izvida, naime, zagorski su policajci uhitili lopova na autocesti Zagreb - Bregana blizu Svete Nedelje.

Kako neslužbeno doznajemo, lopov je zapravo upao u zasjedu nakon dogovora o primopredaji kuverte s novcem. Vlasniku je nakon uspješne akcije uhićenja danas vraćen i njegov automobil, nakon što ga je pronašla samoborska policija, skrivenog u visokom trsju na njivi zvanoj Racinjak. Mladi Osječanin do sada nije evidentiran u policijskim evidencijama kao počinitelj kaznenih djela, no sumnja se da je povezan s većim “igračima” iz kriminalnog miljea, zbog čega je istraga proširena.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook