Prethodni članak
Sljedeći članak

Iznenada preminuo velikan hrvatskog sporta


Iznenada je preminuo velikan hrvatskog sporta, Davor Dogan, slavonska košarkaška legenda, u dobi od 64 godine, javlja Glas Slavonije, koji je par dana doznao da se Doganovo zdravstveno stanje odjednom. iznenada i naglo pogoršalo i zapalo u kritičnu fazu. 

Preminuo je u subotu 13. srpnja.

Dogan je bio predvodnik osječke košarke, a njegov otac Danko bio je začetnik. Nakon toga tradiciju je nastavio Davor i dvije godine mlađi brat Dražen. Očevim stopama krenuo je i Davorov sin Dino. Osijek je tako imao Dogane, kao što je Cibona imala braću Perković.

Također, kao 16-godišnjak Davor se preselio u Zagreb, a klub se tada još zvao Lokomotiva. Dogan je dao bitan doprinos u osvajanju Kupa Jugoslavije, zaigrao je u finalu tada renomiranog europskog natjecanja, a bio je i član kadetske i juniorske reprezentacije bivše države.

Nadalje, legendarni Davor osvajač je i dvije europske medalje te je igrao na prvom juniorskom SP-u u Brazilu. Međunarodnu karijeru izgradio je na Novom Zelandu i u Njemačkoj, a kada se vratio kući stekao je zvanje višeg košarkaškog trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Dugo je godina bio i trener u brojnim klubovima. U sportu je ostao do posljednjeg dana djelujući u sportskim objektima u Osijeku. Mnogi će ga pamtiti po njegovoj karizmi i iznimnoj strasti prema košarci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook