Prethodni članak
Sljedeći članak

Jakopec se nije obranio od novinara

Mladenu Jakopcu (69) i Stjepanu Hajniću (51) sudit će se u prisutnosti novinara, potvrdio je Županijski sud u Zlataru od


Mladenu Jakopcu (69) i Stjepanu Hajniću (51) sudit će se u prisutnosti novinara, potvrdio je Županijski sud u Zlataru odluku raspravnog suca Branimira Papića. Jakopčevi braniteljica Marina Šuti Kudelić i Hajnićev odvjetnik, Rajko Mlinarić, zahtijevali su na zadnjoj raspravi na zlatarskom Općinskom sudu u travnju da se zbog Jakopčeve bolesti sa suđenja isključi javnost.

Sudac Papić odlučio je da nema razloga da novinari ne budu na raspravi, te da se Jakopcu i Hajniću ne može štititi privatnost isključenjem medija. Optuženi, naglasio je Papić, ne mogu uživati prava koja nemaju ostali optuženici, jer su pred sudom svi jednaki. Obrana se žalila na takvo rješenje, a županijski sudac Petar Šakić nije udovoljio njihovim žalbama.

Šakić je u petak Vjesniku kazao da, vodeći se nalazom i mišljenjem vještakinje sudske medicine, Jakopcu se može suditi i sa učestalim prekidima u raspravi, i makar nakon svakih 15 minuta radi njegova zdravstvenog stanja. No, Jakopčeva bolest, napominje Šakić, nije razlog da suđenje bude zatvoreno za medije.

Jakopca se tereti da je bivšeg direktora Komunalca iz Konjščine Hajnića poticao da za njegovu Mesnu industriju 1999. godine podigne ukupno šest milijuna kredita u Kreditnoj banci Zagreb. Hajnić je tu oduku donio navodno bez znanja Nadzornog odbora Komunalca, glavnog distributera plina na zlatarskom području. Jakopec kredit nije vratio, jer mu je poduzeće u međuvremeno završilo u stečaju i našao se u finanacijskoj stisci, pa je teret otplate kredita svaljen na Komunalac.

Suđenje Jakopcu i Hajniću traje, uz nekoliko većih prekida, već tri i pol godine.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook