Prethodni članak
Sljedeći članak

Jarnjak otvorio radove na obnovi Tuđmanove škole


Glavni tajnik HDZ - a Ivan Jarnjak u Velikome Trgovišću svečano otvorio je radove na obnovi škole koju je polazio prvi



Glavni tajnik HDZ - a Ivan Jarnjak u Velikome Trgovišću svečano otvorio je radove na obnovi škole koju je polazio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.


“Za nas je ova škola jako bitna jer ona treba biti simbolika i značaj za pokojnog predsjednika Tuđmana koji će ovdje imati svoju spomen sobu, te prostoriju koja će govoriti o povijesti Hrvata, kao i čitaonica za sve mještane“, rekao je Jarnjak. Obnovu financira HDZ i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta uz novčanu potporu donatora od kojih neki žele ostati anonimni.

Čisti papiri

“Radovi kasne nekoliko mjeseci jer nismo prije htjeli izlaziti na gradilište dok sve nije papirnato čisto i dobro pripremljeno“, naglasio je Jarnjak. Jarnjak je najavio da će građevinski radovi vrijedni 6 milijuna kuna završiti za 3 mjeseca, nakon čega slijedi postavljanje instalacija u zgradi.

Najavljeno je da će škola, koja se nalazi nedaleko Tuđmanove rodne kuće koja je od lani svakim danom otvorena za posjetitelje, vrlo brzo biti dovršena.

“Na ovaj način vraćamo dug prvome predsjedniku HDZ - a i hrvatske države koji je ovdje rođen. Neka njegovom mjestu i mještanima škola ostane kao uspomena na velikog sina Zagorja“, zaključio je zastupnik Jarnjak.

Ravnatelj Zaklade Srećko Prusina izjavio je da će se obnovljena škola koristiti za seminare, političku obuku i edukaciju njezinih korisnika. Radove je blagoslovio trgovišćanski župnik vlč. Ivan Dužaić.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook