Prethodni članak
Sljedeći članak

Javna pokazna vatrogasna vježba u Petrovskom


U sklopu dana Općine Petrovsko, 29. lipnja DVD Petrovsko organiziralo je javnu pokaznu vježbu koja se održala na objektima nasuprot DVD-a Petrovsko. Vježba se sastojala od: evakuacije i spašavanja ozlijeđenih osoba iz gorućeg stambenog objekta, odstranjivanje boce sa zapaljivim plinom iz stambenog objekta te gašenje početnog požara i hlađenje na nedovršenoj kući pored gorućeg objekta.

Pokazna vježba je imala za cilj provjere efikasnosti sredstava za uzbunjivanje i dojavu; provjeru i upotrebu opreme sa svrhom uvježbavanja ljudstva i stjecanja rutine pri gašenju požara i spašavanju života i imovine.

U vježbi su sudjelovali članovi DVD Petrovsko, JVP Krapina, DVD Krapina, DVD Škarićevo, DVD Kustošija, DVD Đurmanec, DVD Pregrada i Zavod za hitnu medicinsku službu. U vježbi je sudjelovalo 9 vozila i 27 sudionika. Također ovom vježbom potvrđena je njihova dobra organiziranost, opremljenost i stručna osposobljenost operativnih vatrogasaca, međusobna koordinacija i suradnja prilikom gašenju požara, spašavanja života i imovine.

Vježbi su uz mještane prisustvovali predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Stjepan Krklec te zamjenik predsjednika VZ KZŽ i predsjednik DVD Petrovsko Željko Presečki koji je na kraju prikazane vježbe zahvalio svim sudionicima vježbe.

Smotru sudionika izvršili su: predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber i načelnik općine Petrovsko Stjepan Krklec.

Obraćanjem sudionicima ocijenili su vježbu kao uspješno odrađenu, te iskazali svoje zadovoljstvo prikazanom spremnošću vatrogasaca  te je nakon toga nastavljeno zajedničko druženje pod šatorom u organizaciji  Općine povodom proslave dana Općine „Petrova 2024.“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook