Prethodni članak
Sljedeći članak

Josip Cvitanović novi direktor Kajkavskih popevki

Na izvanrednoj skupštini Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, održanoj u Krapini, za umjetničkog direktora Svečan


Na izvanrednoj skupštini Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, održanoj u Krapini, za umjetničkog direktora Svečanosti kajkavskih popevki jednoglasno je izabran Josip Cvitanović koji tako na toj dužnosti nasljeđuje Stjepana Mihaljinca koji je podnio ostavku.


-Biološki sat otkucava i procijenio sam kako je vrijeme, nakon 40 godina, da taj posao nastavi netko mlađi, a mislim kako je kolega Cvitanović jamstvo nastavka tradicije kajkavskih popevki- kazao je maestro Mihaljinec.

Cvitanović je najavio i inovacije, ponajprije zbog prilagodne festivala današnjem vremenu, što podrazumijeva i određene promjene na listi izvođača, angažiranje više trenutno popularnih pjevača koji bi promovirali kajkavsku popevku, kako bi festival bio zanimljiviji cijeloj Hrvatskoj, a ne samo kajkavcima. Najavio je i modernizaciju orkestra, mogućnost samo jednoga koncerta s novim kajkavskim popevkama, uvođenje nagrada, dok bi jedan koncert bio revijalnoga karaktera. Ove bi godine bio posvećen kajkavskim pjesmama Drage Britvića.

Izvor: Radio Zlatar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook