Prethodni članak
Sljedeći članak

JUMICAR u Konjščini oduševio male Zagorce


U petak je u Konjščini održan JUMICAR - program prometne kulture za najmlađe. Radi se o edukacijskom konceptu za djecu nižih razreda osnovne škole koji obuhvaća teme o prometu i kako se ponašati u prometu.

Sudjelovalo je 90 djece iz osnovnih škola Konjščina, Budinščina i Zlatar, uz nadzor policajaca Policijske postaje Zlatar Bistrica, DVD-a Konjščina i Crvenog Križa Zlatar.

Edukaciju su na zabavan i djeci prilagođen način provodili policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar i policijska službenica Tajana Čorko.

Saborska zastupnica i načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok zadovoljna je što se još jedan program prometne kulture za najmlađe održao u Konjščini. 

- Cilj programa je razvijanje dječje svijesti o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa i svakodnevnog života. Djeca na edukativan i zabavan način uče o prometnim pravilima i to ih jako veseli – istaknula je Curiš Krok i zahvalila policiji, vatrogascima i Crvenom križu na pomoći i uspješno odrađenom JUMICAR-u.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook