Prethodni članak
Sljedeći članak

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

U petak će biti uglavnom vedro ili malo oblačno te vrlo toplo......


U petak će biti uglavnom vedro ili malo oblačno te vrlo toplo. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu će u priobalju puhati slaba i umjerena bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak, koja će mjestimice biti i jak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19 te od 20 do 25°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 27 do 32°C.

U subotu se nastavlja pravo ljetno vrijeme. U unutrašnjosti će biti pretežno sunčano, a na Jadranu uglavnom vedro. Tijekom poslijepodneva u unutrašnjosti uz mjestimice umjeren i pojačan dnevni razvoj naoblake postoji mogućnost za rijetki grmljavinski pljusak i to uglavnom u središnjim krajevima te Posavini. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverni vjetar, a na Jadranu slaba do umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20 te od 21 do 26°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 28 do 33°C.

U nedjelju će posvuda prevladavati sunčano, vedro i vrlo vruće vrijeme. Krajem dana sa zapada će se postupno oblačiti, a u zapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mogući su i lokalni grmljavinski pljuskovi ponegdje i izraženiji, i to uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak. Vjetar će posvuda biti slab uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20 te od 20 do 25°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 29 do 34°C.

U ponedjeljak tijekom noći i ranoga jutra, oblaci će prekriti veći dio zemlje pa će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom koji mjestimice mogu biti i obilniji. Na jugu će biti povremenih sunčanih razdoblja, a kiša se očekuje tek poslijepodne. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, na sjevernom Jadranu će zapuhati slaba do umjerena bura dok će u Dalmaciji puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20 te od 21 do 26°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 27 do 32°C, uz pad temperature u drugom djelu dana.

U utorak će vrijeme biti nešto povoljnije, ali i dalje promjenjivo uz povremenu kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove, osobito poslijepodnevne. Temperature će biti niže u odnosu na prethodne dane. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19 te od 19 do 24°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 24 do 29°C.

Tijekom srijede se očekuje postupna stabilizacija vremena, osobito na Jadranu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook