Prethodni članak
Sljedeći članak

Kaos na cestama i dalje traje! Krenuo i konvoj ali je zaustavljen


Dalmacija je i dalje odsječena od ostatka Hrvatske. Organiziran je i konvoj, dio vozila je i propušten, ali su se vremenske prilike opet pogoršale, pa je privremeno obustavljeno formiranje konvoja.

Također HŽ nam je javio kako danas iz Zagreba prema Splitu u 15:19 kreće redovni vlak u dvostrukom sastavu (oko 270 mjesta).

Također, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na cestama, u 17:15 iz Zagreba prema Splitu krenut će dodatni izvanredni vlak sa 180 mjesta. Vlak će se zaustavljati u kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split Predgrađe.

Evo što o trenutnom stanju na cestama kaže HAK:

''Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), a uslijed pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno se obustavlja formiranje konvoja. Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji.

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;

DC1 Udbina-Klapavice; Gračac-Knin;

DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene;

DC27 Gračac-Obrovac;

DC42 u mjestu Poljanak;

DC50 Sveti Rok-Gospić; (zbog vijavice)

DC25 Gospić-Karlobag;

DC218 Bjelopolje-Donji Lapac;

DC 429 Selište Drežničko-Prijeboj;

ŽC5217 Dobroselo-Mazin;

ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo);

ŽC5062 Lič-Lukovo;

ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;

LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko;

Samo za osobna vozila otvorene su:

dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke, te na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba);

DC50 Sveti Rok-Gračac;

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;

državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

Paški most.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook