Prethodni članak
Sljedeći članak

Provedba programa ''Kvalitetno i dostojanstveno starenje''

Članice Hrvatske udruge medicinskih sestara započele su provedbu interaktivnih predavanja s ciljem jačanja kognitivnih sposobnosti


Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS) najstarija je nacionalna sestrinska udruga u Republici Hrvatskoj. Od osnutka 1929. godine HUMS aktivno djeluje na području zaštite zdravlja i prevencije bolesti, organizirajući predavanja, tribine i javnozdravstvene akcije pri tome promovirajući volonterski rad. HUMS čine podružnice koje se osnivaju pri svim institucijama u kojima su zaposlene medicinske sestre u Republici Hrvatskoj, stručna društva koja se osnivaju za pojedina stručna područja djelovanja medicinskih sestara radi ostvarivanja specifičnih stručnih ciljeva te klubovi.

Obzirom na rezultate istraživanja koji potvrđuju utjecaj starenja na slabljenje kognitivnih sposobnosti, u smislu pamćenja, pažnje, prostorne orijentacije te vidne percepcije koje uvelike mogu narušiti kvalitetu života starije osobe, a i velika pažnja pridodaje se liječenju kroničnih bolesti, a da se pri tome zaboravlja važnost kognitivnih funkcija koje su neophodne za provedbu adekvatnog liječenja i skrbi za osobu starije životne dobi, članice HUMS-a Podružnice Srednje škole Bedekovčina započele su provedbu interaktivnih predavanja s ciljem jačanja kognitivnih sposobnosti.

Prvo od niza planiranih predavanja provedeno je u suradnji sa Udrugom Kućna pomoć iz Lobora, u sklopu provedbe programa „Kvalitetno i dostojanstveno starenje“ odnosno programa Dnevnog boravka. Predavanje su provele tajnica Podružnice HUMS-a Srednje škole Bedekovčina Nikolina Ferenčak, predsjednica Podružnice HUMS-a Srednje škole Bedekovčina Božica Jurinec i članica izvršnog odbora Podružnice HUMS-a Srednje škole Bedekovčina Kristinka Zebec. Ovim putem članice Podružnice pozivaju da im se jave zainteresirani za interaktivna predavanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook