Prethodni članak
Sljedeći članak

Kirurgija se prodaje, prijamni ruši, a dnevna bolnica iznajmljuje

Dnevna će se bolnica, neiskorišten dio prostora nove zagorske bolnice na Bračku, iznajmiti. To je jedna od odluka upravn


Dnevna će se bolnica, neiskorišten dio prostora nove zagorske bolnice na Bračku, iznajmiti. To je jedna od odluka upravnog vijeća Opće bolnice Zabok s posljednje sjednice. - Nakon iskazanog javnog interesa javila se tvrtka Euro medic International koja je zainteresirana za najam prvog kata zgrade aneksa, odnosno prostora u kojem bi obavljali dijagnostiku i osnovali centar za dijalizu.

Stav je stručnog vijeća, koji podržava i upravno vijeće, da dijagnostika svakako dolazi u obzir, a riječ je o dijagnostici koja nama nije konkurentna, kao što je primjerice nuklearni magnet, a ona bi se morala i potpuno integrirati u sustav naše bolnice. Dijaliza ne dolazi u obzir jer ćemo je, najdulje za godinu dana, sami organizirati kao sastavni dio ove ustanove - objasnio je predsjednik upravnog vijeća Bolnice Siniša Hajdaš Dončić.

Upravno vijeće stoga je zadužilo upravu bolnice za nastavak razgovora s Euro medicom, ali i s drugim zainteresiranim kao što su poznati kirurzi Miškulin, Rajković i Kovačić.

Upravno vijeće traži od Poglavarstva Krapinsko - zagorske županije suglasnost za prodaju starih bolničkih prostora u Gajevoj ulici u Zaboku- koji su procijenjeni na približno deset milijuna kuna. Podsjećamo, riječ je o staroj kirurgiji i rodilištu.

Osnovano je i povjerenstvo za raspisivanje i provedbu natječaja u kojem će biti dva predstavnika Poglavarstva te po jedan predstavnik Grada Zaboka i upravnog vijeća te bolnice. Za treći prostor o kojem se razgovaralo, staroj prijamnoj ambulanti u Bračku, donesena je odluka o rušenju.

Na sjednici su i dani odgovori na postavljena pitanja o visokoj stopi bolovanja zaposlenih te velikom broju novozaposlenih djelatnika. Deset posto ljudi na bolovanju brojka je koja strši, no nakon analize ustanovljeno je da se ta stopa smanjuje, a nije ni velika s obzirom na to da je većina ženskog kadra, pa ima dosta i rodiljskih dopusta. Novih 40 zaposlenika u bolnici rezultat je potreba tehničkih službi nakon gradnje nove zgrade te zamjena za bolovanja.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook