Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec će sutra biti domaćin Državnog stručnog skupa o kajkavskom govoru

Ovo je prvi ovakav skup...


U petak će OŠ Antuna Mihanovića u Klanjcu biti domaćin Državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika pod nazivom „Očuvanje zavičajnoga govora u izvannastavnim i projektnim aktivnostima: kajkavski govor“ u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup će se održati hibridno, za pedesetak predavača, jezikoslovaca, voditelja stručnih vijeća, profesora i uzvanika uživo te petstotinjak profesora, učitelja i voditelja projekata ili izvannastavnih aktivnosti i čuvara kajkavskog narječja u našim školama preko videokonferencije na daljinu.

Ovo je prvi ovakav državni skup o kajkavskom narječju, a održava se u Klanjcu, gradu iznimne jezične i obrazovne tradicije, u gradu Franje Ivekovića, Ivana Broza i Antuna Mihanovića. Program i sadržaj rada uključuje uvažene goste i predavače poput dr. Dubravke Brezak Stamač, akademika Drage Štambuka, dr. Anite Celinić, i dr. Marine Marinović te iznimne primjere dobre prakse iz naših osnovnih škola.

Skup će se održati u Gradskoj dvorani Grada Klanjca s početkom u 13 sati uz potporu Osnivača, Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook