Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: ''Još se jednom pokazalo da su vatrogasci prva snaga na koju se može računati''

U Kumrovcu je u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, u četvrtak održano vatrogasno natjecanje 3. Kup Zagorja za seniorske ekipe, muške i ženske u A i B kategorijama


Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije krenula je prije tri godine s organizacijom Kupa Zagorja. Ove je godine najviše prijavljenih ekipa bilo je u kategoriji Muški A, i to njih devet. Prvo mjesto osvojeno prošle godine obranilo je DVD Tugonica-Podgrađe, koje je slavilo ispred DVD Vatrogasac Strmec I i DVD Budinščina. Iza njih plasirale su se ekipe iz društava: Straža, Veliko Trgovišće, Pavlovec, Konjščina, Prišlin-Hum i Vatrogasac Strmec II.

U kategoriji Muški B, u konkurenciji osam ekipa slavilo je DVD Zlatar ispred DVD Špičkovina i DVD Oroslavje. Od četvrtog do osmog mjesta poredale su se ekipe iz društava: Veliko Trgovišće, Brezova, Bedekovčina, Konjščina i Lučelnica.

U kategoriji Žene A nastupile su dvije ekipe, a slavilo je DVD Veliko Trgovišće, ispred DVD Prišlin-Hum, dok je u kategoriji žene B naslov pripao DVD Bedekovčina, koja je ujedno bila jedina ekipa u toj kategoriji.

Skuliber: „Stvar je prestiža pobijediti na Kupu Zagorja“

– Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo desetak ekipa, no ove godine pozitivno sam iznenađen, na Kupu Zagorja sudjeluje 20 seniorskih ekipa. Moramo znati i da je ovo jedan produženi vikend i spojen pa su neki otišli na more i pa možda i nisu mogli skupiti ekipu, ali dvadeset ekipa – to je 200 vatrogasaca! Tu je i naše sudačko osoblje i logistika, dakle još tridesetak ljudi, ukupno jedno 250 ljudi koji odrađuju ovo natjecanje. Imamo i nešto gledaoca, jako sam zadovoljan s odazivom na ovo naše lijepo natjecanje. Najuspješnije ekipe dobivaju pehare, na daljnje natjecanje se ne ide, budući da je ovo kup natjecanje, ali sigurno da je stvar prestiža pobijediti u Kupu Zagorja – izrazio je zadovoljstvo natjecanjem predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber.

Kolar: „Vjerujem da će nas već sljedeće godine elementarne nepogode zaobići i da ćemo ovdje imati i tridesetak ekipa“

Natjecanju je prisustvovao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar:

– Prije svega, htio bih se zahvaliti vatrogascima koji su do pola dva ujutro bili na intervencijama nakon ovog nevremena koje je zahvatilo Zagorje. U ovom trenutku, vatrogasne ekipe također rade na intervencijama, tako da bi vjerojatno i ovaj broj od dvadesetak ekipa bio i veći da naše dvije profesionalne vatrogasne postrojbe i nekoliko vatrogasnih društava nije još uvijek na terenu. Kao i uvijek, pokazalo se da su vatrogasci ona prva snaga na koju se može računati. Što se tiče samog ovog kup natjecanja, prilika je to da se još jednom pokaže snaga vatrogastva na području Krapinsko-zagorske županije, prilika za još jedno uvježbavanje i kontrolu spremnosti, što u samoj tehnici, što u fizičkoj pripremi. Ovdje vlada jedna vrlo natjecateljska atmosfera i to je ono što krasi vatrogasce - štogod da rade, rade punom snagom, punom energijom i to je ono što mene zapravo najviše veseli od ovoga što sam vidio. Naravno, prilika je to i da se vide, međusobno podruže, izmijene znanja i iskustva. Vjerujem da će nas već sljedeće godine elementarne nepogode zaobići i da ćemo ovdje imati i tridesetak ekipa – rekao je župan Kolar.  

Vatrogaskinje i vatrogasce na stadionu u Razvoru pozdravio je i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt čestitavši najuspješnijim ekipama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook