Prethodni članak
Sljedeći članak

Komunistička Politička škola za 23 milijuna kuna

Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju ili zakup nekretnin


Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju ili zakup nekretnina u državnom vlasništvu u Kumrovcu, među kojima je i bivša Politička škola Saveza komunista Jugoslavije.

Natječaj se odnosi na zemljište i objekte Znanstveno-studijskog centra Kumrovec te Hotel Zagorje, bivšu Političku školu.

Park s amfiteatrom

Rok za predaju ponuda istječe 26. veljače 2008. godine. Početna je cijena za kupnju ZSC Kumrovec 22,9 milijuna kuna, a mjesečna je zakupnina 191.019 kuna. Za bivšu Političku školu oglašena je početna cijena od 21,8 milijuna kuna i zakupnina od 129.517 kuna.

ZSC Kumrovec sagrađen je 1974. na 88.096 četvornih metara, a zgrada na 6550 kvadrata ima dvoranu sa 380 mjesta, pet kabineta, knjižnicu s čitaonicom, kabine za prevoditelje i restoran. U ugostiteljsko-smještajnom su dijelu 62 sobe sa 134 ležaja, bazen, sauna i kuhinja, a oko zgrade su veliki park s amfiteatrom za tisuću posjetitelja i dva parkirališta.

Bivša Politička škola iz 1981. na kojoj se izučavala komunistička doktrina ima 7558 kvadrata na 54.173 četvornih metara zemljišta. Zgrada ima predavaonice, kabinete, knjižnicu, tiskaru, zbornicu i smještajni dio s 153 jednokrevetne sobe i ambulantom. Škola ima sportsku dvoranu, a okružuje ju park, dva betonska igrališta i parkiralište.

Ograničena namjena

U uvjetima natječaja navodi se kako će se razmatrati samo ponude koje uključuju turističku, obrazovnu, znanstvenu i zdravstvenu namjenu te njegu osoba u trećoj dobi. Glavni kriteriji za odabir najbolje ponude bit će cijena, namjena i program zapošljavanja.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook