Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana svečana sjednica Županijske skupštine

Svečana sjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske u utorak je prvi puta održana u novouređenoj Festivalskoj dvora


Svečana sjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske u utorak je prvi puta održana u novouređenoj Festivalskoj dvorani u Krapini. U zagorskom „hramu kulture“ okupili su se gradonačelnici i načelnici, predstavnici različitih županijskih institucija, udruga, političkih stranaka i ostali županijski dužnosnici.

- Kraj je godine kada treba rezimirati rezultate i županijske aktivnosti. Možemo biti zadovoljni učinjenim - rekao je predsjednik Županijske skupštine Franjo Jagić.

Razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti, poticanje poduzetništva i poljoprivrede, sanacija divljih odlagališta, potpore tradicionalnim obrtima, očuvanje bogatog kulturnog nasljeđa kao turističkog potencijala, ulaganja u vodoopskrbu i uređenje cesta i puteva samo su neke od uspješnih županijskih aktivnosti.

U segmentu zdravstva velik dio sredstava, gotovo 9 milijuna kuna, utrošeno je na otplatu kredita za izgradnju nove županijske bolnice, 250 tisuća kuna uloženo je u programe pomoći i njege u kući za starije osobe i potpore ostalim programima socijalne pomoći, dok je preko 220 tisuća kuna utrošeno za pomoći braniteljima, obiteljima za treće i svako iduće dijete te onima u izuzetno teškim životnim uvjetima. 790 tisuća kuna izdvojeno je za zaštitu spomenika kulture, izdana je Monografija Krapinsko-zagorske županije, organizirane manifestacije Babičini kolači, Vinska kraljica i Izbor najuzornije seoske žene te druge ostale izložbe i događanja.

-Nastavljamo sa svim tim projektima i u 2008 godini, a posebno me veseli prepoznatljivost Zagorja kroz projekte ´zagorski štrukli´ i ´zagorski puran´ - napomenuo je Jagić te svim žiteljima KZŽ čestitao Božić i Novu Godinu. Zadovoljstvo radom Županije izrazila je i županica Sonja Borovčak, koja je jednako dobre rezultate najavila i za iduću godinu.

- Ovo je vrijeme kada trebamo zaboraviti animozitete među nama i zajednički se veseliti svim uspjesima koje postiže KZŽ. Možemo biti zadovoljni onim što smo realizirali ove godine.

Nastojimo s novcima koje su nam dali na povjerenje naši birači dobro gospodariti - istaknula je županica. Sjednici je nazočio i rektor marijabistričkog svetišta Zlatko Koren, koji je županijsku vlast i vijećnike pozvao da udruženim snagama ubrzaju izgradnju ceste Mokrice-Marija Bistrica.

Haban

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook