Prethodni članak
Sljedeći članak

Komus prisvojio kolektor kojeg su izgradili građani!

Gradnja kolektora financirana je novcem mještana te lokalnih firmi, no 1989. predan je na upravljanje donjostubičkom Kom


Gradnja kolektora financirana je novcem mještana te lokalnih firmi, no 1989. predan je na upravljanje donjostubičkom Komusu koji je 2002. godine završio u stečaju.


S ciljem rješavanja problema sustava odvodnje na svojim područjima, Stubičke Toplice, Gornja i Donja Stubica te Oroslavje zatražili su uz potporu Županije da se iz stečajne mase Komunalnog poduzeća Komus izuzme objekt komunalne infrastrukture- kolektor kojeg su sami gradili, no stečajna upraviteljica zahtjev je odbila.

Činjenica je da je gradnja kolektora financirana novcem mještana bivše općine Donja Stubica te lokalnih firmi, no 1989. godine predan je na upravljanje donjostubičkom Komusu koji je 2002. godine završio u stečaju, a kolektor je postao dijelom stečajne mase.

-Kolektor se sada ne može izvući iz stečajne mase. To što je tvrtka u stečaju ne utječe na promjenu vlasništva i imovina stečajnog dužnika ići će u prodaju sukladno Zakonu- navela je između ostalog stečajna upraviteljica Marija Vujčić Turkulin odgovarajući na zahtjev zainteresiranih gradova i općina.

Tužba

Ne zadovoljivši se takvim odgovorom lokalne jedinice će, kako saznajemo, uz pomoć Županije uložiti vlasničku tužbu. -Odgovor stečajne upraviteljice nije nas pokolebao. Pokušat ćemo razgovarati s INOM, najvećim Komusovim vjerovnikom, a uložit ćemo i vlasničku tužbu kako bi kolektor bio vraćen jedinicama kroz koje prolazi i koje su sudjelovale u financiranju gradnje.

Taj je kolektor vrlo važan objekt u procesu objedinjavanja vodoopskrbe i odvodnje na području čitave županije kojem uskoro namjeravamo prići- najavio je krapinsko-zagorski dožupan, Zorko Vidiček.
Dodao je kako će u budućnosti sve tvrtke koje se na području Zagorja bave vodoopskrbom najvjerojatnije rješavati i poslove odvodnje.

Naime, do sada su se, naglašava Vidiček, problemom odvodnje bavile lokalne jedinice ili njihova komunalna poduzeća koja za tu namjenu nisu imala dovoljno novca te se takav način pokazao neučinkovitim i trebat će ga mijenjati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook