Prethodni članak
Sljedeći članak

KRENULI RADOVI: Kat Pastoralnog centra prenamijenit će se u dječji vrtić


Krenuli su radovi na uređenju odnosno prenamjeni kata Pastoralnog centra u Zlataru u prostor za dječji vrtić. Izvođač radova je Holz konstrukt, a investitor Grad Zlatar.

 – To nam je jako važno budući da moramo iseliti 54 djece iz starog  dijela Dječjeg vrtića u Zlataru – kaže gradonačelnica. Podsjetimo, tamo će se rušiti stari dio vrtića i graditi novi objekt. – Za taj dio traje javna nabava, ponude su na pregledu i uskoro bi se trebala donijeti odluka. Nadam se da će biti sve u redu i da neće trebati ponavljati natječaj – kaže Jasenka Auguštan – Pentek.

 Mjesta za zlatarsku djecu bit će potrebno još, pa će se graditi i Područni dječji vrtić, koji će biti smješten u Sajmišnoj ulici, za što je u ožujku potpisan ugovor o dodjeli 1,2 milijuna eura za izgradnju, što su sredstva dobivena iz programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. – Čeka se procedura s 'posebnim uvjetima', da se projekt može završiti u cijelosti i da krenemo u dobivanje građevinske dozvole, a potom i javnu nabavu – kaže gradonačelnica. Kada se sve to završi, roditelji s područja Zlatara više neće imati problema s upisom djece u vrtić i bit će osigurano dovoljno mjesta.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook