Prethodni članak
Sljedeći članak

Kristijan Božarov donosi prognozu za idućih sedam dana

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)


Posljednjih desetak dana ljeto je uzelo stvari u svoje ruke. Većinom sunčani i vrući dani, temperatura je redovito prelazila 30°C, u nekim danima i 35 Celzijevih stupnjeva. Mjestimice j bilo i grmljavinskih pljuskova, a ponegdje i tuče! Neko ozbiljnije osvježenje se zasad još ne vidi, temperatura će u sljedećih tjedan dana redovito biti oko ili iznad 30 Celzijevih stupnjeva, u nekim danima uz kratkotrajne grmljavinske nestabilnosti. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Puno sunca i topline se očekuje i tijekom utorka. Tek prema kraju dana opet raste mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove. Jutarnja temperatura oko 20, a najviša dnevna oko 35 Celzijevih stupnjeva.

Jedna slaba fronta će biti u našoj blizini oko srijede. Neće imati izravan utjecaj na nas, ali u takvim okolnostima može se dogoditi da komadići vlažnijeg i svježijeg zraka procure do sjeverne Hrvatske pa nije isključena mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove, ponegdje i nevrijeme. I dalje vruće, ali možda ipak stupanj-dva manje nego u utorak.

U četvrtak puno sunca i topline, temperatura će i dalje biti neugodno visoka. Tijekom dana ćemo uz obilje sunca uhvatiti 32 ili 33 Celzijeva stupnja u popodnevnim satima. Na suncu je to još više pa izbjegavajte bilo kakve fizičke aktivnosti. Ni noći ne donose neko veće osvježenje. Noć na petak nam donosi sve veću mogućnost za lokalni pljusak.

Petak i dani vikenda bi mogli donijeti nestabilnije vrijeme. Nema nekog značajnog pogoršanja vremena na širem prostoru, ali bi osim sunca i topline, bilo i mjestimičnih pljuskova s grmljavinom. Temperatura malo niža, ali sve je to i dalje oko 30 Celzijevih stupnjeva, ostaje ljetno vrijeme.

Početak novog tjedna izgleda opet stabilniji, ali treba pratiti razvoj situacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook