Prethodni članak
Sljedeći članak

Kum Milan Bandić pomaže Vrdeljama

U Donjem Škrniku 66 kod Kumrovca već godinama životari jedanaesteročlana zagorska obitelj Vrdelja, više od osam godina s


U Donjem Škrniku 66 kod Kumrovca već godinama životari jedanaesteročlana zagorska obitelj Vrdelja, više od osam godina smještena u metalnom kontejneru od 20-ak četvornih metara. Općina Kumrovec, i sama uboga, dosad je uradila ono što je mogla. Nabavila je kontejner i dosad izdvojila oko 50.000 kuna.

Vrdelje su preko socijalnog starateljstva i raznih dobročinitelja dobijali financijsku i materijalnu pomoć u vidu paketa s namirnicama i higijenskim potrepštinama, školskim knjigama i pomagalima, odjeći i obući. Ali, sve je to bilo samo gašenje rasplamsalog siromaštva. Krov nad glavom, stanovanje dostojnog čovjeka bilo je i dalje glavni problem.

Donacija Stanograda i Caritasa

A onda se ovih dana u Donjem Škrniku iznebuha pojavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s predsjednicom društva Naša žena Hrvatske, Ljiljom Vokić. Posjetili su obitelj Vrdelja, donijeli darove, ali cilj njihove posjete bio je mnogo značajniji.

Donacijom zagrebačkog poduzeća Stanograd i uz pomoć Caritasa, kupuje se velika obiteljska kuća, nekadašnje vlasništvo Vilima Šparavca u Razvoru 23 u kod Kumrovca, u kojoj je nekoć bila i pekarnica. Kuća je velika i prostrana, ali stara. Obnovit će se i opremiti prostorije uz pomoć ljudi dobre volje i Caritasa. Prilikom useljenja bit će upriličeno još jedno slavlje: krstitke! Dvoje najmlađe djece, Dragec i Dalibor Vrdelja bit će kršteni, a krsni kum će im biti - gradonačelnik Milan Bandić.

- S Ljiljom Vokić, Vesnom Bandić i još dvije gospođe iz Udruge Naša žena posjetili smo obitelj Vrdelja s devetero djece i uvjerili se da žive u neljudskim uvjetima. U sobičku od 8 kvadrata borave, kuhaju i objeduju, a u kontejneru od 12 kvadrata spavaju. U ovoj našoj četvrtoj zajedničkoj akciji ( Kalvarija, vrtić u V.Trgovišću, trg u Klanjcu, op. a.) odlučili smo da pomognemo i ovoj obitelji. Uz pomoć jednog zagrebačkog poduzetnika, otkupit ćemo katnicu od 200 m/2 u Razvoru kod Kumrovca. Kroz 2 do 3 tjedna kupoprodaja će biti realizirana. Sa svojim prijateljima pomoći ću da se ova akcija uspješno završi. S useljenjem obitelji Vrdelja u prostorije jedne etaže, obavit će se još jedan svečani čin - na krstitkama njihove dvoje najmlađe djece postat ću i 96. put krsni kum- rekao nam je gradonačelnik Zagreba, koji rado svraća u Zagorje odakle mu je inače supruga Vesna.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook