Prethodni članak
Sljedeći članak

Kućanica nožem ranila nasilnog supruga

Na Županijskom sudu u Zlataru nastavljeno je suđenje Dubravki Sedak (42) iz Kebla pokraj Bedekovčine zbog pokušaja ubojs


Na Županijskom sudu u Zlataru nastavljeno je suđenje Dubravki Sedak (42) iz Kebla pokraj Bedekovčine zbog pokušaja ubojstva nevjenčanog supruga Vladimira Špiranca. Optužnica tereti kućanicu Dubravku da je 12. srpnja prošle godine oko 19 sati u njihovoj kući ubola u trbuh Vladimira i zadala mu tešku i po život opasnu ozljedu.

Kako je na prošlom ročištu svjedočio sudski vještak za psihijatriju doktor Anto Dugonjić, Dubravka pri počinjenju kaznenog djela nije bila »sva svoja«. Na njezine je postupke, ustvrdio je psihijatar, utjecala laka mentalna retardacija, alkoholizam i napetost zbog dugotrajnih sukoba sa suprugom koji je bio ljubomoran i optuživao je za veze s drugim muškarcima. Sedak je posegla za nožem, pojašnjavao je dr. Dugonjić, jer joj je bilo dosta stalnog muževog psihičkog i fizičkog zlostavljanja.

Vladimir Špiranec nije htio svjedočiti protiv supruge, ali je mnogo toga ružnog o svojoj snahi izrekao Vladimirov otac Stjepan.

»Otkad je došla vu našu hižu, više nam nije bilo za živeti. Samo je pušila i pila i stalno klela (psovala) moga Vladeka. A ona je, gospon sudec, za se bila kriva«, ispripovijedao je Stjepan na sudu, navodeći da su se supružnici stalno svađali i tukli.

Branitelj okrivljene, koja se nalazi u pritvoru, prigovorio je istinitosti iskaza svekra Stjepana, naglasivši da je vidljivo kako Špiranec stariji pristrano opisuje događaj i svu krivnju svaljuje na snahu. Suđenje se nastavlja nakon pribavljanja rezultata analize uzoraka krvi i mokraće za Dubravku iz Centra za kriminalistička vještačenja u Zagrebu.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook