Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovec obilježava godišnjicu Titove smrti


U 15,05 sati i danas će se u Kumrovcu oglasiti sirena, kako i prijašnjih 25 godina, otkako se tamo na godišnjicu smrt


U 15,05 sati i danas će se u Kumrovcu oglasiti sirena, kako i prijašnjih 25 godina, otkako se tamo na godišnjicu smrti Josipa Broza Tita okupljaju njegovi suborci i poštovatelji.

Tito snimljen u svom zagorskom vinogradu

Kao nositelji komemoracije Antifašistički borci i antifašisti Hrvatske te članovi Društva Josip Broz Tito još prije tri godine su odlučili nekadašnje masovne skupove zamijeniti skromnim obilježavanjem obljetnice Brozove smrti, bez političkih predstava, pa i danas u Kumrovcu nije predviđen neki poseban program, izuzev obraćanja Krešimira Piškulića, predsjednika SAB-a Hrvatske i polaganja vijenaca i cvijeća kod spomenika Josipu Brozu.

Minirani spomenik prije mjesec dana vraćen je pred njegovu rodnu kuću, a ta činjenica, kao i 25. godišnjica smrti ipak bi danas u Kumrovec mogla dovesti veći broj ljudi.

Ima najava da samo iz Rijeke dolazi šest autobusa, a tu će biti izaslanstva antifašista iz sjeverozapadne Hrvatske i Istre, te susjedne Slovenije koja dolaze više spontano, nego organizirano.

Svoj dolazak na komemoraciju najavilo je i izaslanstvo SDP-a koji vodi predsjednica Foruma žena Hrvatske Mirjana Ferić Vac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook