Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac zbog dječje svađe izudarao invalida

Piše: Mladen Mandić Policajac Željko Cigula fizički me napao i izudarao, a pritom mi je pukla i kost na nožnom zglobu p




Policajac Željko Cigula fizički me napao i izudarao, a pritom mi je pukla i kost na nožnom zglobu pa sam završio u gipsu, i to zbog najobičnije bezazlene dječje.

Pretučeni: Milan Barušić

Policajci bi trebali štititi javni red i mir, a ne fizički se obračunavati sa svojim susjedima, osobito ne kad je riječ o starijim, nemoćnim i invalidima požalio se 53-godišnji Milan Barušić iz Krapine, 70-postotni invalid koji je već osam godina u invalidskoj mirovini.

Barušić je ispričao da je policajčev sin, s još dvojicom dječaka, nekoliko dana kolcima i plastičnim pištoljem po parku naganjao njegovu 11-godišnju kćer.

Tako je bilo i u subotu oko 19 sati kad je kći zbog svega pozvala u pomoć 20-godišnjeg brata Dejana.

Razbijeni zubi

Dejan je bio u parku i kartao i kad je kći plačući došla do njega, ustao je i potrčao za dječacima. Dvojica su pobjegla, no uhvatio je Cigulina sina te mu rekao da se ispriča mojoj kćeri.

On se ispričao, ali je odlazeći rekao da će dovesti oca. Nakon dvadesetak minuta Cigula je i došao i sočno psujući zapitao tko je dirao njegova sina. Na to je susjed s kojim baš nisam u dobrim odnosima "sve malo potkurio" i rekao da je riječ o mojem sinu.

Poput pravoga kauboja, policajac ga je boksačkim udarcima nekoliko puta udario po rukama i glavi, razbivši mu i zube. Kad sam Cigulu pitao zašto mi tuče sina, zgrabio je i mene za vrat, gušeći me i u klinču smo se otkotrljali niz bankinu.

Kako sam nemoćan ostao ležati na zemlji, bar me minutu, dvije udarao, sve dok mi nije pukao i nožni zglob. Vratio se i sin da mi pomogne, no i njega je potom ponovno nekoliko puta rukama udario te izudarao, pa smo pozvali i policiju - tvrdi Milan Barušić.

Na disciplinski

Voditelj ureda Policijske uprave krapinsko-zagorske Miljenko Fruk rekao je da su obavljeni razgovori sa svim sudionicima događaja te da će biti podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Njihova djelatnika čeka i disciplinski postupak, a bude li zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda u kaznenom postupku ustanovljena i policajčeva kaznena odgovornost, policajac koji je zaposlen u policijskoj postaji u Pregradi bit će zbog teže povrede radne dužnosti udaljen s posla.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook