Prethodni članak
Sljedeći članak

Lopovi kradu sve što im dođe pod ruku

Da lopovi koriste priliku i učestalo provaljuju u kuće čiji su vlasnici ovih dana na moru, obistinilo se ovog mjeseca u


Da lopovi koriste priliku i učestalo provaljuju u kuće čiji su vlasnici ovih dana na moru, obistinilo se ovog mjeseca u Zagorju. Naime, u srpnju je zabilježen veliki porast krađa i teških krađa.

Sudeći prema prijavama o krađama i stvarima koje nedostaju, lopovi koji haraju Zagorjem nisu izbirljivi. Tako, osim novca koji je uvijek najdraži plijen pa ljudima nestaju novčanici na bazenima, iz vikendica i iz kuća (prije desetak dana iz kuće 83-godišnjaka iz Vića Sela nepoznati su lopovi odnijeli 10.000 kuna), lopovi uzimaju i sve što im dođe pod ruku. Tako je jedna 83-godišnja bakica ovog mjeseca ostala bez stabala vrijednih 70.000 kuna koja su nepoznati počinitelji ukrali iz njene šume u mjestu Jelenjak.

Bakici su lopovi ukrali šest stabala bukve i pet hrastova. Jedan je 48-godišnji Mačanac ostao bez svoje odjeće i posteljine vrijedne oko 3000 kuna, a 59-godišnjak iz Jakuševca Zabočkog bez motornog trimera - flakserice koju mu je netko ukrao iz nezaključane garaže. Jedna od najbizarnijih krađa dogodila se prošli tjedan u Bobovcu Tomaševskom kad je lopov iz kuće 54-godišnje mještanke otuđio 10 kilograma raznog smrznutog mesa i - 20 kuna.

Bez veće količine pića (pivo, sanduci mineralne i sokova), ostao je 62-godišnjak jer su mu spomenuto piće ukrali iz vikendice u Modrovcu. Sofisticiranija teška krađa dogodila se u noći na četvrtak u Mokricama.

Nepoznati je kradljivac razbio staklo na stražnjem prozoru i ušao u Ininu benzinsku postaju iz koje je ukrao dnevni polog i »tomato« bonove za mobitel. Šteta je oko 20.000 kuna. Zbog sve više krađa iz zagorske policije pozivaju građane na oprez, pogotovo one koji odlaze na more da o istome obavijeste svoje susjede i zamole ih da im pripaze na domove.

Dobar je i trik s upaljenim vanjskim svjetlima, odnosno upaljenim svjetlom u barem jednoj prostoriji, što stvara dojam da su vlasnici kod kuće. Iskusniji tvrde da se lopovi najteže odlučuju ući u otključani stan, ali ima nekih koji se odvažuju i na ovakve podvige. Statistike zagorskog tužiteljstva govore da je svako peto kazneno djelo koje se počini u Zagorju »obična« ili teška krađa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook