Prethodni članak
Sljedeći članak

Maznula karticu kolegici i potrošila 345,19 kuna – otkrile ju kamere

Dobila uvjetnu kaznu


fotografija je ilustracija

Zbog bizarnog slučaja krađe u prostoru poznate podravske tvrtke puklo je prijateljstvo dvije žene, a jedna je ovih dana i osuđena. Kako prenosi Danica.hr, prema presudi, sve se dogodilo lani u srpnju između 6 i 14 sati u tvrtki u Ludbregu. Natalija (32) iz okolice Ludbrega ukrala je bankovnu karticu kolegici Dorici iz Koprivnice.

U cilju da se domogne novca, iz novčanika joj je uzela i za sebe zadržala VISA bankovnu karticu tekućeg računa. Potom je isti dan, prvo u 14.23 sata, u ludbreškoj trgovini KIK kupila stvari u vrijednosti 239,50 kuna koje je platila ukradenom bankovnom karticom.

Nakon toga je u 17.03 sata u trgovini TP Varaždin kupila stvari u vrijednosti 105,59 kuna koje je također platila otuđenom karticom. Time je Doricu oštetila ukupno za iznos od 345,19 kuna. Time je počinila kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Otkrivena je pet dana kasnije, nakon pregleda snimki nadzornih kamera u KIK-u i TP-u Varaždinu. Policija joj je pretragom pronašla otuđenu karticu te je odmah privela.

Natalija je, dakle, proglašena krivom i osuđena na deset mjeseci uvjetnog zatvora te Dorici mora podmiriti štetu u iznosu od 345,19 kuna, odnosno 45,81 euro. Osim toga, mora platiti i 66,36 eura (500 kuna) troškova kaznenog postupka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook