Prethodni članak
Sljedeći članak

Vikend prošao, navike ostale! Policija jučer isključila tri vozača, ni jedan nije imao vozačku, dva bila i pijana

Jednom je već izrečena kazna, dvojica na Sudu danas


Nakon vrlo aktivnog vikenda, zagorska je i policija iz prometa isključila tri vozača, i to sva tri bez valjane vozačke dozvole. Dvojici je ista bila oduzeta, a jedan još nije ni položio vozački ispit.

Evo što kaže policija u svom izvješću:

''Jučer, 27. veljače 2023. godine tijekom nadzora prometa u Donjoj Stubici, Oroslavju i Andraševcu policijski službenici zaustavili i spriječili su vozače u daljnjem činjenju prekršaja i ugrožavanju sigurnosti prometa.

U Oroslavju, oko 16,30 sati, 38-godišnji vozač zatečen je kako upravlja osobnim vozilom s 1,74 promila alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, zatim oko 17 sati u Andraševcu zatečen je 20-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, dok je u Donjoj Stubici oko 20 sati zatečen 54-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Sva trojica vozača su uhićena. Nadalje, 20-godišnjem vozaču sud je već jučer izrekao kaznu, dok će dvojica vozača 38-godišnjak i 54-godišnjak, danas biti dovedeni na sud. Vozaču koji je počinio prekršaje u Oroslavju zbog počinjenih prekršaja podnesen je optužni prijedlog, a predložena novčana kazna je u iznosu od 2.770,00 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. 54-godišnjaku je zbog počinjenih prekršaja u Donjoj Stubici podnesen optužni prijedlog, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1.980,00 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci. Mladi vozač, 20-godišnjak doveden je jučer, 27. veljače na sud s optužnim prijedlogom i predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je vozaču odredio kaznu zatvora od 10 dana uvjetno na jednu godinu, te zaštitnu mjeru od šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, nakon stjecanja prava.  

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Upozoravamo sve vozače da prije ili tijekom vožnje ne konzumiraju alkoholna pića.'' – kaže policija

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook