Prethodni članak
Sljedeći članak

Medicinska sestra greškom dobila plaću 900 000 kuna

Više od 900 tisuća kuna Županijski dom zdravlja uplatio je greškom na tekući račun jedne od svojih djelatnica. Naime,


Više od 900 tisuća kuna Županijski dom zdravlja uplatio je greškom na tekući račun jedne od svojih djelatnica. Naime, službenica koja radi na plaćama za radnike Doma zdravlja doznačila je na tekući račun medicinske sestre P. B. plaću svih djelatnika za mjesec veljaču.


Prilikom isplate za Zagrebačku banku došlo je to tehničke pogreške jer je kompjuter povukao broj tekućeg računa osobe kojoj je obavljena zadnja isplata - tvrdi Mirjana Božić, pomoćnica ravnateljice Županijskog doma zdravlja za financijske poslove. Dodaje da kad su ti podaci odnijeti u banku, njihov djelatnik nije primijetio da broj za isplatu nije od Doma zdravlja, već od tekućeg računa.

Djelatnik banke, kaže Mirjana Božić, trebao nas upozoriti na grešku i ne pustiti isplatu dok se ne napravi ispravak virmana. No, bankarski stručnajci kažu da je za svaki prijenos novca odgovoran onaj koji uplaćuje, a ne banka ili neka druga financijska institucija. Dodaju da banka svaku transakciju mora provesti onako kako piše na nalogu klijenta.

- Kad sam primijetila na svojem računu da mi je Dom zdravlja uplatio toliko novca, odmah sam obavijestila ravnateljicu i još isti dan sam to vratila - rekla je medicinska sestra P. B. Dodaje da je u prvom trenutku pomislila da je novac dobila na nagradnoj igri, ali kad je doznala čiji je novac nije ni trenutak dvojila da ga vrati.

- Dom zdravlja i zaposlenici nisu oštećeni niti za jednu kunu jer je sve riješeno u istom danu, a posebno bih istaknula da smo jedna od rijetkih zdrastvenih ustanova u Hrvatskoj koja posluje pozitivno - kaže Srebrenka Belec, ravnateljica Županjskog doma zdravlja. Iako nije bilo nikakve štete, ostaje pitanje tko će odgovarati za takav propust jer se isto tako moglo dogoditi da novac greškom završi na nečijem računu na Djevičanskim Otocima.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook