Prethodni članak
Sljedeći članak

Međunarodni dan medicinskih sestara

Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara. Sutra je tako organiziran posjet polaznika Dječjeg vrtića &laqu


Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara. Sutra je tako organiziran posjet polaznika Dječjeg vrtića «Gustva Krklec» ispostavi Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u Krapini s ciljem prevladavanja straha djece od doktora i zdravstvene ustanove te njihovim upoznavanjem s Piramidom zdrave prehrane.

U zlatarskoj biljnoj ljekarni od 8,00 do 10,00 sati održat će se akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi, a u restoranu «Purga» u Zlatar Bistrici obilježit će se četvrt stoljeća fizikalne medicine i rehabilitacije u zlatarskom kraju uz predavanje dr. Ivana Šanteka i prof. Božidara Čurkovića na temu «Značaj reumatskih bolesti i desetljeće bolesti kostiju i zglobova».

Akcije mjerenja tlaka i šećera održat će se i u Zaboku, Klanjcu, Pregradi, Donjoj Stubici te Svetom Križu Začretju i Bedekovčini, gdje se osniva i grupa za potporu dojenja. Svake godine uz Međunarodni dan medicinskih sestara Međunarodno vijeće medicinskih sestara donosi naslovnu temu iz sestrinstva koja ove godine glasi: «Pouzdano osoblje spašava živote».

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook