Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović i Friščić suglasni oko zamjene županica

Ne moram posebno sjesti s Friščićem samo radi razgovora oko zamjene na čelu županije jer vidio sam potpisan sporazum o t


Ne moram posebno sjesti s Friščićem samo radi razgovora oko zamjene na čelu županije jer vidio sam potpisan sporazum o tome, a ja HSS-u vjerujem na riječ- komentar je Zorana Milanovića na skoru primopredaju županijske vlasti između dosadašnje županice Krapinsko-zagorske županije, HSS-ove Vlaste Hubicki te SDP-ove Sonje Borovčak, koje su temeljem koalicijskog sporazuma podijelile mandat na po dvije godine.


Podsjetimo, do tog presedana je došlo zbog toga što obje stranke imaju po 9 vijećnika u Županijskoj skupštini, a kako to kod nas biva, jezičac na vagi su bili umirovljenici.


Primopredaja u srpnju

Pregovorima, HSU-u je pripalo potpredsjedničko mjesto u Županijskoj skupštini, čiju je čelnu ulogu na prve dvije godine preuzela Sonja Borovčak, prepustivši prvu polovicu mandata županice Vlasti Hubicki, možda i zbog kontinuiteta jer je Hubicki tu dužnost obnašala u mandatu ranije. HSU je u Zagorju tako ušao u koaliciju sa SDP-om, HSS-om, HNS-om i LS-om, iako je, zna se, na razini države u koaliciji s HDZ-om.

Navodno je tako HSU KZŽ odlučio jer je SDP odgovorio na njihovih 40 programskih pitanja tako da su zaključili da se gotovo u svemu slažu. Jedan od potpisnika sporazuma, dakle, bio je i LS, no kako se ta stranka u međuvremenu ugasila, sporazum o podjeli mandata je za neke došao u pitanje.

No, i sada su ključnu odluku odigrali umirovljenici, na čiju je inicijativu, ´zlu ne trebalo´, sporazum krajem prošlog tjedna malo modificiran, odnosno izbačen je LS kao nepostojeća stranka.

Na koncu, kako doznajemo, iako je Milanović rekao da ne mora posebno sastančiti s Friščićem glede nečega što su svi potpisali pri punoj svijesti, on se s njim ovih dana ipak sastao. Sporazum je tako ponovo potvrđen i od njih kao novih čelnika stranaka. Neslužbeno, do primopredaje vlasti na čelu županije, doći će u srpnju.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook