Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović o slučaju smrti dječaka iz Pule: 'Ako su to sektaški razlozi, takvim bi roditeljima trebalo uzimati djecu'


Predsjednik Zoran Milanović prilikom svečanosti obilježavanja obljetnice 103. brigade u Svetom Križu Začretju, osim o temu dolaska, a upite novinara govorio je i o drugim aktualnim temama u Hrvatskoj.

Na upit novinarke o obaveznim COVID potvrdama u zdravstvu i socijali, Milanović je rekao kako je to sada već gotova priča, no on bi bio liberalniji. – Covid nećemo iskorijeniti, ali protiv njega se možemo kvalitetno zaštititi. Ako netko baš neće, ne mora, ali to ne bi smjelo utjecati na život velikog broja ljudi. Tko je cijepljen, cijepljen je. Od početka govorim, misli na sebe, cijepi se. No, ljudi, moramo živjeti, bit će bolesti i ubuduće, dok sad razgovaramo, ljudi obolijevaju od težih bolesti – rekao je Milanović.

Komentirao je i tragični slučaj smrti 15 – godišnjaka u Puli, čiji su roditelji privedeni zbog zanemarivanja. Milanović je rekao kako ne može dati odgovor na pitanje tko je tu odgovoran, to će se još istražiti. – Ne razumijem koja to vjera u Svevišnjega počiva na potpunom ignoriranju akumuliranog ljudskog znanja, znanosti i vještima koje omogućavaju da danas živimo bolje i dulje nego ikad u povijesti. Ali ima i takvih. No, nek to rade sa sobom, a djecu nek ostave na miru. Ako su to sektaški razlozi, djecu bi trebalo uzimati roditeljima. To je užas, no pitanje je što tu država može napraviti – komentirao je predsjednik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook