Prethodni članak
Sljedeći članak

Mislav Bago: "Jezik mi je bio brži od mozga"

Mislav Bago, novinar i voditelj HTV-a, ispričava se Zagorcima što je prošlog četvrtka u emisiji «Otvoreno»,


Mislav Bago, novinar i voditelj HTV-a, ispričava se Zagorcima što je prošlog četvrtka u emisiji «Otvoreno», u razgovoru s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, rekao «Ljudi smo, nismo Zagorci», a što je malo tko u Zagorju doživio kao novinaru javne televizije primjerenu šalu.

-Jezik mi je bio brži od mozga i ispričavam se svim Zagorcima i Zagorkama, koji su se osjetili povrijeđenima s mojom poštapalicom. Nije mi bila namjera povrijediti nikog u Zagorju. To se može koristiti u nekakvom kolokvijalnom razgovoru, ali znam da tome nije mjesto na javnoj televiziji i žao mi je što je do toga došlo, a još više što su to neki primili osobno – rekao nam je Bago.

Naime, dan nakon spomenute emisije mnogi uvrijeđeni Zagorci nazivali su HTV u najmanju ruku negodujući zbog Bagine «opaske», a nekoliko poziva stiglo je i u našu redakciju. O službenom stavu HTV-a o ovom događaju raspitali smo se kod glasnogovornika HRT-a Janosa Roemera.

-Iz ureda glavnog urednika Informativnog programa Hrvatske televizije informiran sam da je izjava g. Bage za koju pitate ocijenjena neprimjerenom i nesmotrenom: očekujemo da će se g. Bago za nju osobno ispričati u programu –odgovorio je Roemer.

Na kraju, Mislava Bagu pitali smo je li zbog svojih riječi i reakcija ogorčenih gledatelja imao ozbiljnijih problema na HTV-u.
-Nisam imao i nadam se da kad sljedeći put dođem u Zagorje neću imati problema - odgovorio je Bago.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook