Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi slovenski političar hrvatskih korijena želi srušiti žičanu ogradu kod Sutle. Evo što mu je odgovorio gradonačelnik Pregrade

Smatra da je ograda sramotni simbol slovenskog rasizma...


Glas razuma javlja se s druge strane Sutle. Naime, Gorazd Prah, mladi slovenski političar i kandidat Socijaldemokrata na predstojećim parlemantarnim izborima u Sloveniji, objavio je na svojem Facebooku kako treba maknuti žičanu ogradu kod Sutle na granici dviju država.

"Moramo srušiti žičanu ogradu kod Sutle. Zato što je nehumana. Zato što je sramotni simbol slovenskog rasizma", napisao je Prah koji ima i hrvatske korijene. Nije dugo trebao čekati odgovor sa hrvatske strane. Na Facebooku se oglasio gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj (SDP).

"Bravo kolega, tovariš, drug, prijatelj, na jasnom stavu oko žice i hrabrosti na izrečenom. Vjerujem u uspjeh na izborima i micanje ograde koja dijeli dva prijateljska naroda, a posebno ljude koji žive uz granicu. Izbjeglice su ljudi koji bježe od ratova, bili oni u Ukrajini, Siriji, Libiji,Iraku... Ne trebamo za njih podizati zidove, nego im ljudski pomoći", ističe Vešligaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook