Prethodni članak
Sljedeći članak

Mrtvo novorođenče skrili u kanti s ječmom

Kakvu tajnu krije velika bijela kuća u Lugu Poznanovečkom u kojoj živi uzorna obitelj Macenić, a na čijem je tavanu u pl


Kakvu tajnu krije velika bijela kuća u Lugu Poznanovečkom u kojoj živi uzorna obitelj Macenić, a na čijem je tavanu u plastičnoj kanti s ječmom policija pronašla mrtvo novorođenče umotano u suknju i bluzu?


Je li moguće da je 27-godišnja snaha Valentina Macenić ubila svoje netom rođeno dijete od straha pred suprugom?

Troje male djece

Da je nakon telefonske dojave pronađeno mrtvo novorođenče, priopćila je policija i dodala da je tijelo poslano na obdukciju. Pred kućom Macenićevih dočekao nas je muškarac i kazao da nitko od obitelji ne želi ništa govoriti, te nas je uputio u bolnicu, gdje je Valentina. Kasnije smo doznali da je to bio brat njezina supruga Ivana.

U rodilištu Opće bolnice Zabok upućuju pak na policiju, koja obdukcijski nalaz jučer još nije dobila, a s Valentinom neće moći razgovarati još koji dan.

- Nisam ovlaštena davati nikakve izjave - ništa nismo mogli doznati ni od patronažne sestre. Ona je s Valentinom Macenić bila dosta u kontaktu. Neslužbeno doznajemo kako je, posjećujući troje Valentinine male djece, patronažna sestra primijetila da je žena ponovno trudna. No, Valentina to isprva nije htjela priznati, što su nam potvrdili i neki od mještana, koji su također mislili da je trudna, ali je i njima to poricala.

Izgleda da je patronažnoj sestri ipak priznala jer je od nje tražila pomoć. Valentina se žalila kako to četvrto dijete nije željeno. Spominjala je da je razlog tome što već ima troje djece, a u braku je s puno starijim suprugom, od kojeg je već bježala.

´Nije imalo oblik’

Patronažna je sestra pri posljednjem posjetu, kad je po prilici Valentini bio termin poroda, zamijetila da nema trbuh. Na pitanje gdje je dijete, navodno joj je Valentina odgovorila kako je prokrvarila, te da se vjerojatno radi o pobačaju jer pobačeno nije imalo oblik djeteta, a nije ni zaplakalo. Patronažna je sestra obavijestila policiju i Centar za socijalnu skrb, a Valentina je u petak, kad je novorođenče pronađeno, odvezena u bolnicu.

Valentina Macenić od ranije je poznata


Valentina Macenić je majka troje male djece, kćeri od 9 te sinova od 7 i 5 godina, rođenih u braku sa 22 godine starijim muškarcem.

Obitelj nije bila skladna. Naime, 27-godišnjakinja je u veljači ove godine naprosto nestala, o čemu je policiju izvijestio njezin suprug. Rekla je da ide u Bedekovčinu kod doktora po neki lijek. Uoči odlaska od kuće kupila je novi mobitel i promijenila broj.

Na kraju se pokunjeno vratila nakon kratkog izbivanja: odlutala je 27. veljače, a vratila se 7. ožujka kao da ništa nije bilo. Sada mještani nagađaju da je tijekom svoje pustolovine i zatrudnjela te da je dugogodišnje potisnuto nezadovoljstvo naposljetku promijenilo narav te mlade žene.

Spominjalo se i da je 27-godišnjakinja dan prije nestanka poprilično olakšala bankovni račun svog supruga.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook