Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Konjščine poslala jasnu poruku ministru Butkoviću. Evo što mu je poručila


Saborska zastupnica SDP-a i načelnica Općine Konjščina, Anita Curiš -Krok, ponovo je u Hrvatskom saboru uputila apel za što hitnijom obnovom državne ceste D-540 od Konjščine do Komina koja je, po ocjenama mnogih, zasigurno jedna od najlošijih državnih cesti u Republici Hrvatskoj.

- Apeli za hitnom rekonstrukcijom prema resornom ministarstvu i Hrvatskim cestama  traju godinama, ali ni odgovora a kamoli rješenja nema. Moji česti upiti prema nadležnima završavaju uvijek na isti način, spominju se dokumentacije, dozvole i nažalost tako godinama. Podsjećam da je ugovor za izradu dokumentaciju potpisan 2019. a danas je sredina 2024. - kazala je u Saboru Curiš Krok ocjenjujući kako je sramotno da s državne razine nema interesa da se uredi ovako važna prometnica o kojoj ovisi veliki broj gospodarskih subjekata koji hrvatskom gospodarstvu doprinose s preko 250 milijuna eura godišnje.

Naime, iz spomenutih gospodarskih subjekata na dnevnoj bazi više od 100 kamiona transportira robu i proizvode prema odredištima u Hrvatskoj ali i prema drugim stranim zemljama. 

-Da li tako podržavamo domaće gospodarstvo, reklamiramo naše zaštićene proizvode na europskoj razini? Pitam se kakvu poruku šaljemo gospodarstvenicima od čijeg rada i mi dobivamo plaću – zapitala je zastupnica kao važno ističući i ugroženost putnika na toj prometnica prije svega najosjetljivijih skupina u prometu, posebice onih najmlađih. 

-Da li se čeka da se nekom djetetu nešto dogodi, hoće li onda državna cesta Konjščina Komin postati prioritet?  Tko će tada biti kriv? Načelnici? Ili će odgovornost preuzeti oni koji ovu prometnicu sustavno ignoriraju? - upozorila je Curiš Krok koja traži da središnja vlast provodi svoju politiku ravnomjernog razvoja cijele Hrvatske.

-Meni je jasno da je ministru Butkoviću prioritet obilaznica prema Novom Vinodolskom. Da se razumijemo podržavam da Novljani imaju novu infrastrukturu  ali pitam vas da li je to ravnomjeran razvoj RH? Ministar je ministar prometa za cijelu RH. Ja sam očito iz krive opcije, pa cesta koja prolazi velikim dijelom kroz moju općinu nije prioritet – zaključila je za saborskom govornicom načelnica Konjščine koja je ponovo uputila apel da  resorno ministarstvo i Hrvatske ceste hitno krenu u rekonstrukciju spomenute državne ceste. 

Podsjetila je i na manjak sluha kada je u pitanju ulaganje u ostalu cestovnu i željezničku infrastrukturu na sjeveru Hrvatske, posebice u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

-Ne znam da li nam ministar i Vlada šalju poruku da kad već ne možemo ravnopravno koristi cestovni i željeznički promet da možda počnemo koristiti riječni promet i krenemo kajacima niz rijeku Krapinu prema Zagrebu? U svakom slučaju pozivam ministra Olega da dođe u Konjščinu gdje ću ga sa zadovoljstvom ugostiti i provesti ga navedenom rutom. Ja ću voziti – poručila je Curiš Krok te zaključila s porukom koju ministar Butković zasigurno razumije.

-.I nama u Zagorju i Prigorju je naša kravica bitna, da bi vi možda mogli nesmetano kupiti fini sir i mliječne proizvode.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook