Prethodni članak
Sljedeći članak

Nacionalni ispiti: Zagorski đaci iznad hrvatskog prosjeka


Krapinsko-zagorska županija, odnosno njezini učenici drugih razreda gimnazijskih odjeljenja među najboljim su u Hrvat



Krapinsko-zagorska županija, odnosno njezini učenici drugih razreda gimnazijskih odjeljenja među najboljim su u Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima iz nacionalnih ispita iz hrvatskog jezika
.


Zagorski bi se gimnazijalci mogli pohvaliti i s drugim predmetima, no oni to ne čine pa ćemo ih pohvaliti barem mi spomenuvši samo neke od rezultata, danas ostvarenih u zabočkoj gimnaziji, a idućih dana u ostalim gimnazijskim odjeljenjima drugih zagorskih srednjih škola.

U jedinoj zagorskoj gimnaziji, A. G. Matoša u Zaboku, koordinatorica za provođenje nacionalnih ispita prof. Bibijana Šlogar također ističe uspjeh iz hrvatskog jezika. Za razliku od prosječnog hrvatskog rezultata koji govori da je prosječno riješeno 53,48 posto, postotak zabočke Gimnazije je 69,13, najbolje je taj predmet riješio 2.a razred, a pojedinačno učenica tog razreda Ivana Kahlina koja je riješila 82,50 posto.

Uz tako dobre rezultate teba uzeti u obzir da su rađeni na temelju testova koji su pisani metodom slučajnog odabira.

To znači da učenici nisu nužno pisali test iz predmeta u kojem su najbolji ili koji ih zanima. Zato želim istaknuti da svaka generalizacija na neki način nije moguća. Rezultati su bolji nego na testovima provedenim u istim razredima prošle godine, točnije razlika u prosječnom postotku postignutih rezultata između hrvatskih gimnazija i onoga naše gimnazije veća je nego prošle godine kazao je prof. Šlogar.

Dok se zabočka gimnazija u predmetima kemija, biologija i informatika teorija, nalazi u državnom prosjeku, iz ostalih predmeta su prosječni školski rezultati viši od prosječnih hrvatskih.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook