Prethodni članak
Sljedeći članak

NAGLA PROMJENA: Stiže nevrijeme i nagli pad temperature. Upaljeni meteoalarmi

  • pljusak pljuskovi nevrijeme

    Foto: Ilustracija - Patrik Macek/Pixsell


U srijedu će. prema prognozi DHMZ-a biti sunčano i vruće. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a popodne sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje malo viša.


U četvrtak će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku te vruće i vrlo vruće. Poslijepodne ponajprije na sjeverozapadu zemlje, a navečer i u Istri uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo uz lokalne pljuskove moguće kratkotrajno pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 12 do 17, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

Za četvrtak su izdali žuto upozorenje za cijelu zemlju zbog visokih temperatura, ali i mogućeg grmljavinskog nevremena. 

Kad je u pitanju Zagorje, naš prognostičar Kristijan Božarov za danas i sutra najavio je također visoke temperature, nakon kojih stiže nevrijeme:

"Danas će biti sunčano i danju vruće uz slab jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 31 do 33°C.

Sutra će biti pretežno sunčano i danju vrlo vruće uz slab istočni vjetar. Kasno poslijepodne i navečer uz razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 19°C, a najviša dnevna od 33 do 36°C.".

Inače, prema svim relevantnim prognozama, ovo će nevrijeme na koncu rezultirati naglim padom temperatura, koje bi za vikend mogle biti i više od deset stupnjeva niže nego sutra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook