Prethodni članak
Sljedeći članak

Najklinceza Ema uživa u svojoj ulozi

Prošlo je otprilike godinu dana otkako je mala Ema Agata Šamal iz Donje Stubice postala Najklinceza Krapinsko-zagorske ž


Prošlo je otprilike godinu dana otkako je mala Ema Agata Šamal iz Donje Stubice postala Najklinceza Krapinsko-zagorske županije. Uskoro će tu titulu preuzeti neka druga mala Zagorka. Ema je tijekom cijele naredne godine bila angažirana za razne nastupe, prvenstveno zahvaljujući velikoj ambicioznosti, silnoj energiji i angažmanu roditelja, ali i same djevojčice.

I dok većina klinaca bježi od javnih nastupa i recitiranja pjesmica pred gomilom ljudi, smatrajući to pravom gnjavažom, te se radije zamusani igraju s drugom djecom, mala Ema doista uživa u svoj toj pompi koja se diže oko nje, uživa u lijepoj odjeći, odijevanju, šminkanju i nikakav joj problem ne predstavljaju nastupi pred dvoranom krcatom posjetiteljima.

Reklame i humanitarne priredbe

Tijekom protekle i ove godine nastupila je na više priredbi od kojih su neke bile i humanitarnog karaktera, gostovala je na nekoliko radija, u dječjim emisijama na lokalnim televizijama, a snimila je i spot za lijek «Lupocet», za koji ju je Pliva angažirala preko manekenske kuće «Mali manekeni» iz Zaprešića čija je Ema članica gotovo godinu dana i zahvaljujući kojima je nastupila i na niz modnih revija. Ema je istinski uživala i u plakatima koji su pratili «Lupocetovu» reklamu, no smatrajući kako je u Zagrebu ipak premalo reklamnih panoa koje krasi njen lik upitala je: «Mama buju oni mene nalijepili i po drvetima. Jako mi se sviđa kad sam na plakatima».

Emu je angažirao i Ledo za snimanje reklame za sladolede «Gol» i «Lopta», no scene koje je snimila na kraju, nisu korištene. -Njoj doista svi ti nastupi ne predstavljaju nikakvo opterećenje. Tekstove za recitacije joj velikim dijelom pišem sama, nekoliko puta joj pročitam i ona to zapamti onako usput. Ne ide na pjevanje, na pohađa nikakvu dramsku sekciju, sve uglavnom radimo doma, ponajprije iz zabave. Nastupe pred velikim brojem publike naprosto obožava. Priliko snimanja jedne od reklama, ekipa ju je zamolila da im nešto izrecitira, na što je moja Ema uzvratila kako će to učiniti kasnije kad se skupi više publike. A sa scene se doslovce ne da skinuti dok ne završi s repertoarom koji smo pripremili- ispričala nam je Emina mama Marijeta.

Rođendan uz manekene

Ema je nedavno proslavila i svoj šesti rođendan i to u društvu svojih malih kolega manekena u Zaprešiću. -Bilo nam je lijepo. Imali smo trubice s kojima smo fućkali. Imala sam i tortu, no zalijepila se za tacnu dok smo je vozili u «prtražniku»- ispričala nam je novopečena šestogodišnjakinja.

Dodala je kako se najviše voli igrati «Črnog Petra» s mamom i malim bracom, te kako još nema dečka. -Tek na jesen sam sigurna da bum ga imala jer bum onda krenula u malu školu. Volim čitati i računati, posuđujem u knjižnici slikovnice i pročitam ih dok s mamom sjedim u kafiću i čekam da popije kavu- dodaje Ema, samouvjerena djevojčica koja se nada da će iduće godine, kada će se ponovno moći natjecati za titulu Najklinceze koja joj je velikim dijelom omogućila nastupe i javno eksponiranje, ponovno biti zagorska, a potom i hrvatska Najklinceza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook