Prethodni članak
Sljedeći članak

Najviše nagrada Radiju Kaj

Na Svečanoj sjednici HURIN-a, na Hvaru, u sklopu netom završenih 13. Dana radija dodijeljene su novinarske nagrade. Hrva


Na Svečanoj sjednici HURIN-a, na Hvaru, u sklopu netom završenih 13. Dana radija dodijeljene su novinarske nagrade. Hrvatska udruga radija i novina okuplja 144 radijske postaje i 31 novine, a u 45 godina postojanja dala je velik doprinos razvoju medija u Hrvatskoj.

Najviše nagrada ove godine otišlo je Radiju Kaj. Nagradu Zlatni mikrofon, za radijska dostignuća dobila je novinarka Radija Kaj Diana Koller Lapaine.

Radio Kaj je dobio nagradu i za najbolji jingle „Radio Kaj za kajkavski kraj“ te nagradu za organizaciju najboljeg eventa, a riječ je o projektu „Od Kaja do Fale“ koji je u Dubrovniku, u siječnju ove godine, povezao sjever i jug Hrvatske.

Naime, u četrdeset godina festivala Kajkavske popevke, Dubrovčani, a poglavito Vlaho Paljetak, često su pisali, uglazbljivali ili izvodili popevke na tom dijalektu sjeverozapadne Hrvatske, a da bi im zahvalili, u povodu Feste svetoga Vlaha, kajkavci na čelu s Radijem Kaj Dubrovčanima su poklonili koncert popularnih kajkavskih popevki „Od Kaja do Fale“.

- Ova nagrada je - rekao je Drago Gradečak, direktor Radija Kaj - veliko priznanje radiju, ali i svim izvođačima i brojnim slušateljima koji su podržali ovaj projekt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook