Prethodni članak
Sljedeći članak

Napuštam politiku, hoću mirno spavati!

Vesnica Kantoci koja je svojim prelaskom iz SDP-a u HDZ šokirala oroslavsku koaliciju, naposljetku je istupila iz HDZ-a


Vesnica Kantoci koja je svojim prelaskom iz SDP-a u HDZ šokirala oroslavsku koaliciju, naposljetku je istupila iz HDZ-a i podnijela ostavku na mjesto vijećnice u Gradskom vijeću prepustivši svoje mjesto listi SDP-a, s koje je i izabrana.


Nagli obrati na oroslavskoj političkoj sceni sve su sličniji onima u kakvoj meksičkoj sapunici. Vesnica Kantoci koja je svojim prelaskom iz SDP-a u HDZ šokirala oroslavsku koaliciju, naposljetku je istupila iz HDZ-a i podnijela ostavku na mjesto vijećnice u Gradskom vijeću prepustivši svoje mjesto listi SDP-a, s koje je i izabrana. Ujedno je povukla svoju ostavku s mjesta ravnateljice oroslavskog Otvorenog učilišta.

Podsjećamo, svojim prelaskom u HDZ Kantocijeva je toj stranci osigurala većinu u Gradskom vijeću, no sada je većina ponovno na strani još uvijek vladajuće koalicije.

-Dosta mi je svih pritisaka. Ovu odluku sam donijela jer radim posao kojeg volim i obavljam ga savjesno i odgovorno. Važni su mi moji učenici i škola u kojoj radim te Otvoreno učilište u kojem sam, otkako sam ravnateljica prema pričama drugih ljudi, puno napravila. Bavljenje politikom više mi ne čini zadovoljstvo, hoću mirno spavati. Na kraju niti jednoj stranci nisam ostala dužna i sada se samo želim baviti svojim poslom- prokomentirala je razloge svojeg postupka, Vesnica Kantoci

Babić raskida prijateljstvo s Vesnicom

Čelnog čovjeka oroslavskog HDZ-a, Milna Babća, postupak Vesnice Kantoci je rastužio te joj je poručio da više ne računa na njihovo prijateljstvo. S druge strane pozvao je sve stranke kojima je dobrobit Oroslavja na prvom mjestu, na suradnju.

Inače, kako Grad Oroslavje nije dostavio potrebne dokumente vezane uz posljednju spornu sjednicu Gradskog vijeća, djelatnici Središnjeg državnog ureda sami su došli po njih. Podsjećamo, za regularnost sjednice sporan je bio upravo mandat Vesnice Kantoci za koju je koalicija tvrdila da nema pravo na vijećnički mandat jer obnaša nespojivu dužnost ravnateljice Otvorenog učilišta te je na sjednicu nije ni pozvala. U slučaju da sjednica bude poništena, za koaliciju više straha nema, jer će morati sazvati novu na kojoj će imati potrebnu većinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook