Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorka druga pratilja Najuzornije Hrvatske seoske žene

Na izboru «Najuzornije Hrvatske seoske žene» koji se održao 14. listopada u Jasenovcu ove godine Jelena Piš


Na izboru «Najuzornije Hrvatske seoske žene» koji se održao 14. listopada u Jasenovcu ove godine Jelena Pišković iz Oroslavja, inače Najuzornija žena Krapinsko-zagorske županije ponijela je titulu druge pratilje Najuzornije Hrvatske seoske žene.


Ukupno je sudjelovalo 14 žena, a pobjednica je Zorica Šimunić Bojko iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok prva pratilja Lidija Balaško dolazi iz Sisačko-Moslovačke županije. Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije je Najuzornijoj ženi i njezinim pratiljama uručila priznanja.

Našu županiju na tom izboru je uz Jeleni Pišković predstavljala i Marija Sitar iz Gornjeg Jesenja koja je svojim nastupom pobrala najviše simpatija žirija i publike, dok treća kandidatkinja Ana Krznar iz Martinca Orehovičkog nije na izbor došla zbog bolesti.

Potporu našim ženama u Jasenovcu pružali su tamburaši «Veseli zagorci» i sumještani natjecateljica. Glavni cilj tog izbora je promocija vrijednosti i važnosti žene na selu i gospodarstvu, te podizanje kvalitete življenja na seoskom domaćinstvu i očuvanje kulturne baštine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook