Prethodni članak
Sljedeći članak

Nediljko Znaor tvrdi da mu se krše ustavna prava

Poduzetnik Nediljko Znaor iz Zagreba podnio je ustavnu tužbu na pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zlataru kojom mu j


Poduzetnik Nediljko Znaor iz Zagreba podnio je ustavnu tužbu na pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zlataru kojom mu je potvrđena uvjetna kazna jer je radnicima isplaćivao plaće na ruke.

Većinski vlasnik Tehnomehanike, bivšeg tvorničkog diva iz Marija Bistrice za proizvodnju vatrogasne opreme, Nediljko Znaor, tvrdi da mu je žalbeni sud grubo povrijedio načelo pravičnog i fer suđenja.

»Drugostupanjski sud potvrđuje presudu kojom me se proglašava krivima i uvjetno osuđuje da sam Tehnomehanici priskrbio nepripadnu materijalnu korist jer sam radnicima isplaćivao plaće na ruke i pritom oštetio državu. Kako bih drukčije platio ljude s kojima sam 20 godina radio kad mi je račun bio nezakonito blokiran.

Osuda nije utemeljena jer sam gotovinu isključivo utrošio za isplatu plaća i za poreze i doprinose«, izjavio je za Vjesnik Znaor. Napominje da je nakon poslovne konsolidacije poduzeća , a prije otvaranja kaznenog postupka, podmirio i razliku poreza i doprinosa do pune plaće.

»Ekstremno mi je povrijeđeno ustavno pravo na jednakost svih pred zakonom.

Jer, sudsko je vijeće istog suda u gotovo istovjetnom slučaju protiv Mladena Jakopca samo tri mjeseca ranije donijelo dijametralno suprotnu odluku. Jakopec i drugi optuženi u tome slučaju oslobođeni su krivnje, a učinili su isto kao i ja. Zato smatram da sam grubo diskriminiran jer nema nijednog razumnog razloga da se stajalište iz presude Jakopcu ne primjeni u mojemu slučaju«, tvrdi Znaor.

Znaoru se inače u Zlataru sudi već osmu godinu i to u tri zasebna predmeta. Nijedno od devet knjigovodstveno - financijskih vještačenja, koja su proveli najeminentniji domaći sudski vještaci, nije pokazalo da je Znaor bilo koga zakinuo ili oštetio ni za jednu kunu, a svi mu priznaju kako mu poduzeće duguje najmanje 9,3 milijuna kuna.

Znaor napominje da je njemu i njegovoj obitelji tijekom dugotrajnih sudskih procesa uništen ugled, njemu osobno zdravlje, no ne odustaje od pravne borbe, jer, ponavlja, pravda je na njegovoj strani.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook