Prethodni članak
Sljedeći članak

Ranjen u prsa loveći divlje svinje

Jantolek (55) iz Globočeca kraj Marije Bistrice teško je ozlijeđen nakon što ga je u nedjeljnom lovu u Podgorju Bistričk


Jantolek (55) iz Globočeca kraj Marije Bistrice teško je ozlijeđen nakon što ga je u nedjeljnom lovu u Podgorju Bistričkom u šumi zvanoj Zelinska gora prilikom organiziranog lova Lovačkog društva Fazan iz Marije Bistrice nehotice u prsa nastrijelio Stjepan Kruhak (45) iz Podgorja Bistričkog.


Jantolek je iz bolnice u Zaboku prevezen u zagrebačku bolnicu Jordanovac. Jantolekovo je stanje stabilno, ali ima teške ozljede prsišta s unutarnjim krvarenjem i slomljena rebra. Predsjednik Fazana Ivan Lacković nije se javljao na mobitel, a tajnik Zlatko Topolovec nije želio ništa reći.

No, jedan od ogorčenih marijabistričkih lovaca zamolio je da mu ne spominjemo ime kako ne bi imao neugodnosti, te nam rekao: Lovačko društvo Fazan u nedjelju je organiziralo lov na divlje svinje te na srneću divljač, a lov je vodio lovnik Florijan Ozimec.

Nekolicina lovaca tjerala je divlje svinje iz podnožja šume prema vrhu, a gore na brijegu u obliku slova U čekali su ostali lovci. Kako su divlje svinje bježale svuda uokolo, izbila je unakrsna vatra i Kruhak je pušku okrenuo previše desno, prema ostalim lovcima, i nastrijelio nesretnog Jantoleka.

Nijedan od lovaca, kao što zakon nalaže, nije nije nosio obvezne reflektirajuće prsluke žute ili crvene boje. Lani u organizaciji lova LD Fazan lakše su ranjena dva lovca jedan u Lazu Bistričkom, drugi u Poljanici Bistričkoj, što se zataškalo.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook