Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezadovoljni mještani najavili prosvjed zbog spojne ceste od Začretja do Lepajci koja je jučer puštena u promet

U utorak, 27. prosinca


U utorak je u promet puštena druga faza spojne ceste Sveti Križ Začretje – Lepajci, duga oko 5 kilometara, čiji su investitor su Hrvatske ceste.

Kako smo već pisali OVDJE, Općina Sveti Križ Začretje nije suglasna s puštanjem ceste u promet, jer su se izgradnjom ceste stvorila dva opasna raskrižja te nam tom dijelu tražeizgradnju rotora ili postavljanje semafora. - Nedopustivo je da se spojna cesta pusti u promet u ovakvom stanju. Dobro je poznata činjenica da smo Hrvatskim cestama kao investitoru te nadležnom Ministarstvu uputili niz upozorenja na loša tehnička rješenja spojne ceste, osobito u dijelu križanja sa postojećim prometnicama. U svakom takvom pismenu apelirali smo da se nešto poduzme, sve s ciljem zaštite života sudionika u prometu – rekli su u Općini.

I stanovnici Općine Sveti Križ Začretje nisu zadovoljni puštanjem u promet ovakve ceste i boje se za sigurnost sudionika u prometu, posebno djece. Stoga pripremaju prosvjed, koji će se održati 27. prosinca u 18 sati na raskrižju Ulice Marije Jurić Zagorke i spojne ceste D1. ‘Nek se čuje i naš glas’ – poručuju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook