Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezadovoljstvo prijevozom dosegnulo vrrhunac

Nezadovoljstvo 30-ak putnika koje autobusi prijevozničke tvrtke Presečki grupe prevoze na relaciji Stubičke Toplice - Za


Nezadovoljstvo 30-ak putnika koje autobusi prijevozničke tvrtke Presečki grupe prevoze na relaciji Stubičke Toplice - Zagreb u oba smjera posljednjih dana dosegnulo je vrhunac.


Iako bi, prema utvrđenom voznom redu, trebali do odredišta u Zagreb putovati direktnom linijom, već gotovo tri godine ta se linija, prema njihovim riječima, svako malo ukida te moraju presjedati na drugi autobus u Jakovlju.

- Najčešće imamo problema s autobusom koji u 13.50 sati polazi iz Zagreba te s onim koji nas u 5 sati ujutro vozi na posao. Svako malo bez ikakve najave ili obrazloženja direktna se linija ukida i moramo posjedati u Jakovlju na autobus koji prevozi Inkerove radnike.

Tako smo se bez prethodne obavijesti vozili čitav prošli tjedan - požalila se jedna od nezadovoljnih putnika Vera Žlabur iz Oroslavja. Još prošle godine gospođa Žlabur je problem iznijela u sjedištu Presečki grupe u Krapini gdje je putnicima na spomenutoj liniji navodno obećan minibus s obzirom na to da je vožnja velikim autobusom za samo 30-ak putnika nerentabilna.

- To im je nerantabilno, ali uredno naplaćivati mjesečnu kartu za 1142 kune je rentabilno. Osim što svako malo ukidaju direktnu liniju, vikendom ta linija uopće ne vozi, tako da na posao moram automobilom.

Osim toga, većina autobusa, posebno od Stubičkih Toplica do Jakovlja, nije ispravna. Prošli smo se tjedan vozili u autobusu kojim su se u vožnji svako malo otvarala vrata. S obzirom na cijenu koju plaćamo, mislim da to nismo zaslužili - rekla je gospođa Žlabur.

‘Ukidanje izravne linije iznimka, a ne pravilo’

Rukovoditelj putničkog prometa Presečki grupe Saša Šolman rekao nam je, pak, kako je ukidanje spomenute linije iznimka, a ne pravilo i dešava se rijetko samo u iznimnim, nepredviđenim situacijama kao što su nenadani kvarovi, prometne nesreće i sl. Šolman je dodao kako do sada nije imao nikakvih saznanja o nezadovoljstvu putnika na toj liniji s obzirom na to da nikakva pismena primjedba nije stigla na njihovu adresu.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook