Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezakonitom pretragom pronađeno 6,5 kilograma kokaina?

Na Županijskom sudu u Zlataru u utorak je počelo suđenje Zoranu Čeki (46) iz Travnika za zloporabu nešto manje od 6,5 ki


Na Županijskom sudu u Zlataru u utorak je počelo suđenje Zoranu Čeki (46) iz Travnika za zloporabu nešto manje od 6,5 kilograma kokaina.

Taj umirovljeni i odlikovani pripadnik HVO-a s dvostrukim državljanstvom (Hrvatske i BiH) tereti se za prijevoz i posjedovanje kokaina radi daljnje prodaje, koji je u njegovu »bmw-u« splitske registracije 22. rujna oko 2.15 sati pronašla policija na graničnom prijelazu Macelj.

Kokain je bio sakriven ispod tapeciranog poda prtljažnika, uz naslon stražnjeg sjedala. Čeko je drogu navodno prevozio iz Njemačke, a oko tri milijuna kuna vrijedan kokain bio je namijenjen splitskome narko tržištu. No, odmah nakon što se Čeko očitovao o krivnji, navodeći da nije počinio ono za što ga se optužuje, njegov branitelj Milenko Umičević predložio je da se prvo pregleda zapisnik o pretrazi okrivljenikova vozila.

Naime, Umičević je izrazio sumnju da je pretraga obavljena zakonito, napomenuvši da je pretraga počela u 14.45 sati, a Čeko je uhićen 10 sati ranije.

Zbog toga je sudsko vijeće Tomislava Juriše odlučilo da se do sljedeće rasprave 31. siječnja od Županijskog suda u Zagrebu pribavi spis, koji zasad iz nepoznatog razloga nije dostavljen u Zlatar, da bi se utvrdile možebitne policijske nepravilnosti prilikom pretrage. Inače, to je sudski epilog jedne od rekordnih zapljena droge na krapinsko - zagorskom području.

Lani u lipnju je s nešto manjom količinom droge na Macelju uhvaćen i Tomislav Kalčić (34) iz Zagreba, koji je prevozio dva i pol kilograma kokaina, a koji je u rujnu prošle godine u Zlataru nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora i nalazi se u pritvoru do pravomoćnosti presude.

Slobode je lišen i Čeko, koji se već četiri mjeseca nalazi u pritvoru. U utorak je na zlatarski sud došla i Čekina žena iz BiH, s kojom ima jedno punoljetno i dvoje maloljetne djece.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook