Prethodni članak
Sljedeći članak

Ništa od Božića i Nove godine kakvima smo se nadali

Pri najavljivanju novih mjera iz stožera su poručili da to što će mjere biti na snazi do 21. prosinca ne znači da će tada biti ukinute


Od uvođenja strožih mjera prošla su gotovo dva tjedna, a brojke novozaraženih, hospitaliziranih i preminulih ne padaju. Zbog toga je iluzorno nadati se da ćemo se uoči Božića vratiti iole normalnom životu, piše Index.hr. Podsjetimo, kad su najavljene strože mjere kojima su, između ostalog, zatvoreni kafići, restorani i teretane, određeno je da će biti na snazi od subote 5. prosinca do 21. prosinca, dakle do par dana prije Božića. No, pri najavljivanju novih mjera iz stožera i vlade su poručili da to što će mjere biti na snazi do 21. prosinca ne znači da će tada biti ukinute. Baš naprotiv, nije nemoguće da mjere budu i postrožene ako ne bude primijećen trend značajnog pada relevantnih brojki, prije svega dnevnog broja novozaraženih, hospitaliziranih i preminulih.

A te brojke ne samo da ne pokazuju trend pada, nego neke od njih, kao što je broj novozaraženih i broj hospitaliziranih, i dalje rastu. Što se tiče broja preminulih, on se, ako gledamo period od uvođenja novih mjera do danas, kreće između 50 i 70, pri čemu smo u nedjelju 6. prosinca imali 72 preminula u 24 sata.

Da božićno vrijeme neće biti kao što je bilo ranijih godina danas je eksplicite potvrdio i prvi čovjek Stožera Davor Božinović. "Ni Božić ni Nova godina neće biti na tragu prošlih godina. Brojevi nam i dalje lagano rastu i danas imamo stotinjak više nego jučer", rekao je danas Božinović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook