Prethodni članak
Sljedeći članak

Niste platili kaznu? Ništa od registracije i vozačke

Zbog prekršajnog duga neće se moći registrirati automobil, dobiti prometna ili vozačka dozvola...


Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu. Izravna posljedica bit će uskrata dokumenata, piše Večernji list.

Primjerice, ako niste podmirili kaznu za prekoračenje brzine, a došli ste u policiju produljiti vozačku dozvolu, dobit ćete odbijenicu. Službeniku na šalteru aplikacija će odmah pokazati da imate dug, koliki je iznos toga duga te zbog kojeg prekršaja. Posljedica je da nema vozačke. Ako vam je vozačka hitna i nužna, moći ćete od tog službenika uzeti podatak o visini kazne i broju računa na koji je treba uplatiti. Uplatite li globu, možete se odmah vratiti na šalter i izvaditi vozačku.

Tako će, naime, funkcionirati registar neplaćenih kazni koji će zaživjeti 1. siječnja 2014. godine. Posljedica evidencije u registru bit će uskrata dokumenata, ali ipak ne svih.

Zbog prekršajnog duga neće se moći registrirati automobil, dobiti prometna ili vozačka dozvola, ali će se suspendirati druge zabrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook