Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova Bagolina knjiga

Zagorski književnik Božidar Brezinščak Bagola ima najnoviju knjigu, knjigu novela EM SMO HORVATI koja je ovih dana iza


Zagorski književnik Božidar Brezinščak Bagola ima najnoviju knjigu, knjigu novela EM SMO HORVATI koja je ovih dana izašla u biblioteci Suvremeni hrvatski pisci poznatog zagrebačkog nakladnika Alfa d.d.

Autor je poznati zagorski književnik i predsjednik Hrvatskozagorskog književnog društva (HZKD), ali i jedan od najpoznatijih općinskih načelnika u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji već treći mandat obnaša tu dužnost u zavičajnoj općini Hum na Sutli. Riječ je o novelama ili pripovijetkama u kojima se autorski prepoznatljivo zrcali osobna sudbina kao detalj po kojem je prepoznavati cjelinu vremena od šezdesetih godina prošlog stoljeća do naših dana. Pisanje za Bagolu nije stvaranje novog, nego rastvaranje postojećeg života, kako onog unutarnjeg, koji čovjek živi za sebe, tako i onog vanjskog, koji čovjek živi zbog sebe. Bagoline pripovijetke predstavljaju niz ispovjednonarativnih tekstova na tragu slavne tradicije zagorskih pisaca Rikarda Jorgovanića, Ksavera Šandora Đalskog i Janka Leskovara. Knjiga je podijeljena na pet vremenskih cjelina ili poglavlja.

Knjigu je uredio književni kritičar mr. Božidar Petrač, za tehničko i likovno oblikovanje pobrinula se Tomislava Juroš, a tiskanje knjige financijskom je potporom omogućilo Ministarstvo kulture. Cijena knjige je 110 kuna, a može se kupiti u knjižarama Alfe u Novoj Vesi i pothodniku kod Glavnog kolodvora, ili naručiti putem web-knjižare www.alfa.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook