Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova korona karta: Sjever Hrvatske zelen, Zagreb narančast


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je ažuriranu korona-kartu prema kojoj je situacija na hrvatskoj obali i dalje ista - u narančastom je, no ovog tjedna iz zelenog u narančasto prešao je Zagreb.

Hrvatska i dalje stoji od turističkih konkurenata kao što su Španjolska i Grčka, koji su u crvenom. ECDC boje na karti dodjeljuje po broju slučajeva zaraze u proteklih 14 dana, na 100 tisuća stanovnika.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš jučer je kazao kako smatra kako se situacija u Hrvatskoj još neće mijenjati.

- Moramo biti dovoljno mudri i pametni te razmišljati o našem ponašanju, bez izuzetaka, da bi zadržali ovakvo stanje. Osobno vjerujem da će Hrvatska još neko vrijeme ostati u narančastoj regiji - kazao je Beroš.

Jadranska obala još uvijek je u narančastom s višom stopom zaraženih, kao i Lika i Gorski kotar. Ostatak Hrvatske –Slavonija, okolica Zagreba te sjever Hrvatske smatraju se najsigurnijim zonama te su u zeleno, piše Večernji.hr.

Sjeverni dio Švedske prema novoj je karti u crvenom, što znači da ima izrazito visoku stopu 14-dnevne incidencije. Od sada je također cijela Nizozemska u crvenom, dok je sjeverni dio Njemačke iz žutog prešao u zelenu zonu. I pokrajine Francuske, kao i Švedska, iz žutog su prešle u crveno, dok je Bugarska cijela ponovno u zelenom. Stanje na jugu Italije također se pogoršalo, a većina Španjolske ostala je većinski tamnocrvena, kao i tjedan prije.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook