Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo suđenje Sanaderu: 'Obranu ću iznijeti na kraju dokaznog postupka'

  • sanader toplice

    Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u aferi Hypo na zagrebačkom Županijskom sudu kreće ispočetka nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu i vratio postupak na ponovno suđenje, pišu 24sata.

Ivo Sanader na početak trećeg suđenja u Hypu došao je sa štakom, maskom na licu i vidno mršaviji. Rekao je da kako mu je mirovina prije ovršenja iznosila 8500 kuna i da ne zna koliko sada dobije mjesečno. Dodao je i kako je bez imovine. Nakon što je pročitana optužnica rekao je kako se ne osjeća krivim i da nije iskoristio ratno stanje kako bi si zloporabom položaja protuzakonito pribavio 3,6 milijuna kuna.

- Obranu ću iznijeti na kraju dokaznog postupka - rekao je Sanader.

Ponovno suđenje

Vrhovni sud je u ožujku ove godine ukinuo Sanaderu nepravomoćnu presudu za ratno profiterstvo jer smatra da na prvostupanjskom sudu nije dokazano da je postupanje bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a negativno utjecalo na život ljudi i gospodarski potencijal države u ratu.

Najviši sud je ranije izvijestio da je prihvatio Sanaderovu žalbu i ukinuo nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom je bivši premijer krajem listopada 2018. u ponovljenom postupku proglašen krivim i osuđen na dvije i pol godine zatvora, pišu 24sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook